Google+ Hangout sad podržava i daljinsku kontrolu računara

Objavio u 03/05/2013 u 16:09

Siguran sam da ste svi već čuli za VNC, TeamViewer, LogMeIn i ostale slične servise. Ali najmanje očekivana funkcionalnost (barem ja nisam očekivao) od Google+ Hangout-a je da će podržati Remote Desktop iliti, daljinsku kontrolu računara.

google-plus-hangouts-remote-desktop

Sada je Google dodao aplikaciju za Google+ Hangout pod imenom Hangout Remote Desktop koja pruža upravo to. Uz dozvolu sa druge strane, možete videti ceo desktop tuđeg računara i preuzeti punu kontrolu, dok i dalje video četujete.

Aplikacija se nalazi pod View More Apps > Add Apps > Hangout Remote Desktop. Nadam se samo da će ovo biti moguće i na Android uređaju u šta ne sumnjam 😀

[via Google+]

Tags: AndroidgoogleHangoutRDPRemote DesktopTeam ViewerVNC

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Super. TeamViewer mi je ustedeo silu vremena do sad, a kako se vec i matorci privikavaju na Hangouts, idealno…
    Posebna tema poslednja recenica – kad bi ovo prosirili na handheld devices, mogli bi da ugasite P&O (skoro – ni ovo ne resava “problem” zaboravljenog sablona za otkljucavanje…. nista ne resava taj problem, :p ).

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *