Apple tužba protiv Samsung Galaxy Nexus

Objavila u 12/02/2012 u 14:30

samsung galaxy nexus

Rat patenata je davno počeo i još uvek traje i ne nazire im se kraj. Ovoga puta Apple je rešio da napadne Google sa 4 patenta koji se odnose na softver. Kokretno napadaju Galaxy Nexus telefon sa Androidom 4.0 sa ciljem da se zabrani distribucija i prodaja u Americi. Dosad je Apple napadao Samsung ali ovoga puta je Google na tapetu jer Galaxy Nexus ima čist nemenjani Android Ice Cream Sandwich.

Konkretno se radi o ova četiri patenta:

US Patent broj 5,946,647 se odnosi na detektovanje podataka u bilo kakvom tekstu, to može biti broj telefona, email adresa, web stranica, adresa, datum… Detektovanjem ovih podataka se omogućava direktan poziv na akciju kao što je direktno pozivanje broja telefona iz teksta email-a ili poseta sajta preko linka iz teksta.

US Patent broj 8,086,604 pokriva pretraživanje više izvora informacija odjednom na uređaju izvršavanjem samo jedne akcije pretrage u interfejsu. Primer bi recimo bio Siri na šta Apple konkretno i misli ali takođe ovde se podrazumeva i bilo kakva pretraga kucanjem reči u polje pretrage.

US Patent broj 8,046,721 je patent na otključavanje telefona po sistemu slide-to-unlock.

US Patent broj 8,074,172 je patent koji pokriva sugestiju reči dok korisnik ukucava pojmove preko virtuelne tastature na ekranu, Te sugestije korisnik može prihvatiti ili odbiti.

 

Meni lično su softverski patentni totalna glupost i besmisleno je odobravati ih, a kamoli priznavati. Šta će se desiti sa ovom tužbom, videćemo.

 

via verge

Tags: AmerikaApplegalaxyNexuxpatentsamsungSudtužba

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *