Android aplikacijama dozvoljena veličina sada do 4GB

Objavio u 08/03/2012 u 16:02

Android Market

Da li ste ikad smorili kada ste skinuli aplikaciju koja vam zahteva da nakon instalacije morate da skinete još 300MB, ponekad čak i više, da bi počeli sa korišćenjem? Pošto je Google prošle godine najavio povećanje, sada je to i ispunio. Android market (ili da ga sad zovem Play?) je kuća i za aplikacije veće od 50 megabajta. Sada one mogu da iznose čak 4 gigabajta, što je povećanje od skoro 8000 posto.

Većina Android aplikacija je manja od prethodnog limita od 50MB, tako da verovatno mnogi neće ni primetiti razliku. Ali za masivnije aplikacije, poput 3D igara, ekstra download će sada biti moguć i sa Google-ovih servera, što je dobro za developere. Ono što se ja lično nadam jeste da kad uklonite neku takvu aplikaciju, neće više ostajati smeće na SD kartici, nego će to lepo Android sam da očisti 😉

Apdejtovan kod je dostupan u Android SDK Menadžeru, tako da ako ste developer i ovo čitate, a preko vam je potrebno ovo povećanje, možete već danas krenuti sa korišćenjem ovog koda.

Tags: 4GB50mbAndroidaplikacijamarketveličina

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *