Android 4.0 uređaji od sada moraju da imaju “Holo” temu kako bi dobili pristup Android Marketu

Objavio u 04/01/2012 u 16:27

android holo

Velike vesti u Android development svetu, Google je najavio na svom oficijelnom Android Developers Blogu da svi uređaji koji će imati ili imaju Ice Cream Sandwich moraju da uključe “Holo” temu Androida 4.0 kako bi dobili licencu za pristup Android Marketu. Ovo znači da telefon ili tablet kojeg pogoni ICS mora sadržati standardni Holo meni, settings ekran i widget-e. Google je izjavio da je ovaj potez napravljen u nadi da pomogne developerima da kreiraju softver koji ima konzistentan izgled na svim uređajima. Ovo nije učinjeno kao potez da spreči proizvođače da prave svoje sopstvene teme (Sense, TouchWiz, MotoBlur itd.) nego da jednostavno podrži i osnovnu temu koju će developeri moći da odaberu u zavisnosti od uređaja. Google tvrdi da odvajanjem tema će pomoći proizvođačima da apdejtuju svoje uređaje mnogo brže nego do sad.

Kako Google objašnjava, ovaj potez neće ukloniti skinove proizvođača koji su postali njihov identitet, ništa slično tome, već to znači da će Android aplikacije uvek imati pristup podrazumevanoj Holo temi. Ovo će pomoći developerima da ostvare nativni izgled ukoliko to žele.

Za više informacija posetite link iz teksta 😉

Tags: 4.0AndroidaplikacijeHoloICSlicencamarkettema

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *