Android 4.0 Ice Cream Sandwich ima i hardversku akceleraciju

Objavio u 19/10/2011 u 22:00

hardware acceleration

Iako na sinoćnoj prezentaciji Google-ovi predstavnici nisu predavali mnogo pažnje ovome, u novom Androidu 4.0 je dodata hardverska akceleracija. Developeri praktično ne moraju ništa da urade – jednostavno treba da dodaju minSdkVersion ili targetSdkVersion vrednost na “14” i njihove aplikacije će automatski iskorišćavati GPU u telefonu.

Ako ne znate šta je ovo, hardverska akceleracija upošljava GPU da renderuje animacije i grafiku, što znači da će doživljaj animacija na Androidu biti gladak. Ovo je nešto što je dugo očekivano i lično sam veoma uzbuđen što će to konačno biti sastavni deo Androida. Jednom kada vidite šta radi hardverska akceleracija siguran sam da nikad nećete poželeti da odete sa Android platforme. 🙂

[via briefmobile]

Tags: 4.0AndroidanimacijaGPUgrafikahardverska akceleracijaIce Cream SandwichICS

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *