Adobe najavio Photoshop Touch SDK za konekciju Android tableta sa CS5

Objavio u 14/04/2011 u 19:07

Adobe je u većini slučajeva prvi, pa i u ovom slučaju. Za tržište tablet uređaja Adobe je izbacio Photoshop Touch softver development paket. SDK radi u saradnji sa Photoshop CS5-om a novi skripting engine omogućava Android, BlackBerry i iOS tabletima da ostvare interakciju sa instaliranim Photoshop-om na desktop računaru.

Adobe je napravio korak ispred i napravio tri aplikacije za iOD – Adobe Color Lava, Adobe Eazel i Adobe Nav. Ove aplikacije vam omogućuju da kreirate custom palete boja, slikate i koristite Photoshop alate direktno sa tableta. SDK će omogućiti da se razviju aplikacije za Android i ostale platforme.

Napravio sam kratku turu paketa na njihovom sajtu i sve deluje dosta jednostavno. Spojite računar na PC preko sigurne konekcije i možete početi. Adobe Eazel funkcioniše kao štafelaj (Eazel – Štafelaj). Možete kreirati sadržaj na tabletu i importovati ga u Photoshop. Tačnije, kreirate ga i on je već u Photoshop-u na desktop ili laptop računaru.

Kao dodatak Adobe-ov kreativni paket je unapređen na verziju 5.5. Developeri mogu da pristupe besplatnom SDK na www.adobe.com/devnet/photoshop. Trenutni korisnici Photoshop CS5-ce će moći da urade apdejt 3. maja, a iOS verzija će tada biti dostupna. Takođe Adobe će zajedno sa ovim nuditi i novi sistem plaćanja, a to je u vidu pretplate, koja je zaista niska – 35$ mesečno. Za više o ovim informacijama posetite adobe.com/cssubscription.

[via Adobe]

Tags: adobeAndroidGUIPhotoshoptabletTouch SDK

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *