Jigsaw predstavio open source VPN aplikaciju po imenu Outline

Objavio u 21/03/2018 u 22:51

Možda niste upoznati sa Jigsaw imenom, ali to je sestrinska firma Google-a. Tačnije u vlasništvu je Alphabet-a i umešana je u gotovo sve što rade Google i Android. Jigsaw je nedavno predstavio rešenje za mobilne korisnike koji žele da osiguraju svoju privatnost uvek i svuda. Outline je nova aplikacija koja je više open source projekat za VPN (Virtual Private Network) koja vam omogućava da podesite VPN na vašem ličnom serveru ili u cloud-u (oblaku). Ovo je idealno za sve novinare i reportere koji se kače na razne izvore preko interneta.

Pore ove primene, VPN vam omogućava da lažirate svoju lokaciju, tačnije sve što radite na vašem uređaju će ići preko ovog VPN servera i svi servisi kojima pristupate će zapravo vas detektovati kao da dolazite sa lokacije upravo tog VPN-a. Tako da ako podesite VPN na nekom serveru u americi, pa preko tog VPN-a pristupate Netflix-u ili Spotify servisu, ovi servisi će vas detektovati da dolazite iz amerike.

Dodatno, Outline je odlična solucija i bolja od svih ostalih jer ne loguje šta otvarate, šta posećujete, nudi kontrolu privatnosti i ima jaku enkripciju.

Tačnije, Outline vam omogućava da ima svoj vlastiti VPN koji je siguran i štiti vašu privatnost. Obećava privatnost podataka jer može da odoli bilo koliko jakoj inspekciji u vidu softvera koja želi da dođe do podataka. Open source je, tako da je jednostavan za postavljanje. Apdejt je automatski tako da možete da dozvolite pristup i drugim ljudima bez da brinete da neće biti zakrpljen na vreme.

Outline aplikaciju možete skinuti sa Play Prodavnice, ali možete skinuti i verziju za Chrome OS i Windows. Dev tim kaže da radi na iOS i Mac verziji ove privatne VPN aplikacije.

Outline
Outline
Price: Free

Ako ste zainteresovani za source code, možete ga naći na GitHub-u, a možete i da se uključite u raspravu na Reddit-u.

[via JigSaw JigSaw Medium]

Tags: AlphabetAndroidJigsawopen sourcePrivatnostsigurnostVPN

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *