Google Maps ažuriran na verziju 5.4.0

Objavio u 06/05/2011 u 9:00

Google Maps 5.4.0

Google je izbacio novu verziju Google Maps-a, ovoga puta sa oznakom 5.4.0. Od prethodne 5.3.1 verzije lista promena je mala i odnosi se pretežno na pretragu i neke poslovne funkcije.

Ovo su novine:

  • Vidite vaše Google Maps pretrage u Google Web History-ju vašeg Google naloga
  • Dodatni poslovni detalji na mapi u svakom rezultatu pretrage
  • Omogućeno prijavljivanje ukoliko destinacija ne postoji u Navigation-u (koji je u beta verziji)

Pošto znamo da se rezultati pretrage čuvaju u korisničkom (Google) nalogu, dobra stvar je to što neke informacije, kao što je recimo neka adresa, ne moramo pamtiti ili zapisivati na posebno mesto (u tefter ili na novčanicu od 50 dinara), već je samo ukucati u pretragu i ona će ostati upamćena na korisničkom nalogu koji možemo koristiti i na nekom drugom telefonu. Ovo dođe kao neka keš memorija i prilično je korisno za lenjivce.  Što se tiče poslovnih detalja, dodata su neka ocenjivanja zvezdicama što većina nas neće ni primetiti.

Najinteresantnija novina jeste prijava nepostojećih ili netačnih destinacija na mapi! Na vama je da prijavite netačne lokacije, a Google će se potruditi da ispravi greške i svoje mape učini još preciznijim!

Mali, ali koristan apdejt možete preuzeti preko ovog linka.

Tags: Google Maps 5.4.0GPSLatitudemapaNavigation

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Lepo, lepo, jos kad bi mi obicni smrtnici znali kako da manuelno istaliramo ovaj apdejt. Skeniram QR code i skinem .txt fajl od 6.1 Mb i sta sad? Ne bi bilo lose da se napise i neko malo uputstvo.
    I jedno pitanje za kraj, moja verzija GM na DHD je 5.2.1, da li moram da potrazim raniju verziju (5.3.1) ili mogu odmah da stavim novu verziju?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *