[video] Alcatel predstavio Onetouch Watch #CES2015

Objavila u 05/01/2015 u 20:14

Alcatel je poznat na tržištu po širokoj ponudi povoljnih pametnih telefona. Neki su se u praksi pokazali solidno, a neki zaista i loše. Alcatel je ovog puta na CES-u u Las Vegasu predstavio pametni sat koji može da se upari i sinhronizuje sa Android i iOS telefonima. Alcatel se usmerio na tri aspekta kod ovog telefona: dizajn, jednostavnost i pristupačnost. I može se reći da su poprilično uspeli u tome. Sat izgleda vrlo lepo, kažu da dobro leži na ruci. Softver je veoma jednostavan za upotrebu a koštaće 149 dolara.

Alcatel Onetouch Watch

Alcatel Onetouch Watch

Alcatel nije koristio Android Wear za softver ovog pametnog sata nego su napravili njihov potpuno prilagođeni softver za povezivanje sa pametnim telefonima. Za sinhronizaciju sa telefonima se koriste posebne aplikacije za Android i iOS. Sat nema Play Store niti pristup bilo kakvoj prodavnici sa aplikacijama. Iz Alcatela tvrde da su upravo ovo i želeli da postugnu i tako održe jednostavnost pri upotrebi. Koliko im je to pametno, videćemo po prodaji u ovoj godini. Kako se vidi na video klipu, radi se o vrlo jednostavnom softveru za upotrebu koji ima predefinisane funkcije. Sat dolazi sa 14 aplikacija koje omogućavaju prikaz različitih notifikacija, upotrebu senzora otkucaja srca za fitnes aplikacije, a tu su i različiti stilovi sata.

Pocketnow ekipa je napravila kratak i lep hands-on video novog Alcatelovog pametnog sat, a fotke su sa Gizmodoa.

Tags: AlcatelAlcatel Onetouch WatchaplikacijeCES2015pametni sat

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *