Umnom kontrolom igranje Angry Birds

Objavila u 30/03/2011 u 12:03

Emotiv slusalicePre nekih 6 meseci i više sam na TED.com gledala video gde su predstavili zgodan uređaj za omogućavanje umne kontrole. Bila sam oduševljena što je tako nešto konačno i realizovano i da je smešteno u tako neki uređaj nalik slušalicama koje se vrlo lako mogu koristiti. Zvuči neverovatno ali pogledajte TED video klip i sve će vam biti jasno. 🙂

Na ovaj klip sa TED-a me je podsetio novi klip koji se pojavio na netu, umno upravljanje igrom Angry Birds. Ne radi se o igri na telefonu, nego na PC verziji ove igre. Dobro, znam da ovo nema veze sa Androidom ali šta sad. 😀 Morala sam ovo oduševljenje da podelim sa vama. “Slušalice” proizvodi Emotiv kompanija i naziva ih personalnim interfejsom za interakciju između računara i korisnika. Komercijalna varijanta ovog uređaja košta 299 dolara. Softver EPOC SDK može da se kupi za 500 dolara i sa njim imate mogućnost da pravite sopstvene aplikacije za ove “slušalice”.

Tags: Angry BirdsEmotivigreTEDumna kontrola

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *