Sony predstavio Xperia Z1 telefon i set dodatne opreme

Objavila u , 04/09/2013 u 21:56

Xperia Z1Danas u Berlinu je Sony predstavio Xperia Z1, novi vodootporni pametni telefon kao i širok spektar dodatne opreme sa potpuno novim iskustvom pri korišćenju kamere. Xperia Z1 će globalno biti dostupan u septembru 2013. godine.

Xperia Z1 je elegantan telefon sa ekranom od 5 inča. Telefon ima Qualcomm® Snapdragon™ 800 četverojezgrenim 2.2 GHz procesorom sa 4G LTE podrškom. Telefon ima fantastičnu bateriju od 3000 mAh. A tu je i Sony-jev Battery STAMINA režim koji produžava dodatno trajanje bateriju. STAMINA režim se na našem testu pokazao sjajno tako da ovo nije nikakav marketinški trik.

Kada je ekran u pitanju zahvaljujući integraciji Sony BRAVIA TV tehnologije, Xperia Z1 ima jedinstveni Sony TRILUMINOS for mobile ekran, koji stvara širu paletu bogatih prirodnih boja. Tu je i X-Reality for mobile – Sony-jeva tehnologija inteligentne rezolucije, koja analizira svaku fotografiju/kadar i optimizuje kvalitet, što rezultuje izuzetno oštrim i jasnim video zapisima. Dok Sony ClearAudio+ automatski optimizuje audio iskustvo bez potrebe prilagođavanja pojedinačnih aplikacija.

 

Na slikama izgleda odlično, jako bih volela da ga vidim i uživo. Kako kažu iz Sony-ja njihov OmniBalance dizajn je urađen od vrhunskih materijala i otporan je na prašinu i vodu. (IP55 i IP58) Izrađen je od čvrstog jednodelnog aluminijumskog okvira sa izdržljivim kaljenim staklom na prednjoj i zadnjoj strani.

Xperia Z1Xperia Z1

Posebno interesantno je što Xperia Z1 ima Sony-jev nagrađivani G širokougaoni objektiv sa 27mm širokim uglom i otvorom blende od F 2,0 za više svetla, po meri izrađen veliki 1/2,3-inčni Exmor RS for mobile CMOS senzor slike sa 20,7 MP i BIONZ for mobile procesor slike. Takoreći, dobija se konvencionalni kompaktni digitalni fotoaparat u tankom vodootpornom telefonu. Kažu da ova Sony-jeva kombinacija pravi sjajne fotografije.

Sa ovim telefonom dolazi i nova verzija kamera aplikacije i dodatni paketi aplikacija. Neke od novina su:

Social live: Uživo prenosi dragocene trenutke sa Xperia Z1 pametnog telefona na Facebook i odmah omogućava prikaz komentara vaših prijatelja na ekranu.

Info-eye™: Inovativno vizuelno pretraživanje koje vam omogućava prikaz ključnih informacija o objektu koji upravo snimate, odnosno o knjigama ili vinu – dovoljno je da ih samo snimite kamerom.
Timeshift burst: Snimite savršenu fotografiju svaki put – Xperia Z1 snima
61 fotografiju u 2 sekunde – sekundu pre i sekundu posle nakon što pritisnete taster za snimanje – na taj način možete pretražiti snimke krećući se unapred i unazad kroz album i odabrati fotografiju koja vam izgleda najbolje.
AR effect: Povećan je izbor zabave, prilagodljivom animacijom možete stvarati fotografije koristeći Sony-jevu SmartAR™ tehnologiju proširene stvarnosti.

Ovo novo iskustvo podržava veliki eko-sistem već postojećih i nadolazećih partnerstava sa developerima koji rade na razvoju aplikacija za Xperia kameru. Nakon što Xperia Z1 postane dostupan, na raspolaganju će putem Sony Select store-a biti dostupno još mnogo aplikacija.

49_QX100_Xperia_Z_1

Specifikacija:

Sony G objektiv: objektiv sa otvorom blende F2,0, širokougaoni objektiv 27 mm i 3x clear fotografski zoom.
BIONZ for mobile: Procesor slike sa algoritmom iz Sony-jevih vodećih digitalnih kompaktnih fotoaparata. Osigurava fotografije sa manje šuma, brzi autofokus i vrlo stabilnu sliku tokom snimanja video zapisa sprečavajući nastanak mutnih fotografija.
1/2.3-inčni Exmor RS for mobile CMOS senzor slike sa 20,7 MP: visoka osetljivost senzora za snimanje velike količine detalja za oštre i jasne fotografije, čak i u uslovima slabog osvetljenja.
Vodootporan i otporan na prašinu (IP55 i IP58), hvaljeni OmniBalance dizajn, izdržljivo kaljeno staklo i čvrsto jednodelno aluminijsko kućište.
Qualcomm Snapdragon™ 800 četverojezgreni 2.2 GHz procesor, 3000 mAh baterija, 4G LTE
Xperia aplikacije za kameru, poput Social live aplikacije za prenos uživo na Facebook-u. Više aplikacija će biti dostupno za preuzimanje putem Sony Select-a.
Memorija – RAM 2 GB, flash memorija do 16 GB, proširenje za microSD™ karticu do 64 GB.
Dolazi u crnoj, bijeloj i ljubičastoj boji.
Globalno dostupan od septembra 2013. godine
Xperia Z1 pametni telefon podržava čitav niz dodatnih proizvoda i dodataka. Svi oni podržavaju Sony-jeve funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom, odnosno putem NFC tehnologije. Do kraja godine broj tih proizvoda će dostići 100, uključujući televizore, slušalice, zvučnike, tablete i druge. Ključni proizvodi uključuju:

QX10/QX100: kamere nalik na objektiv visokih performansi dizajnirane za montiranje na pametne telefone, kojim se upravlja putem ekrana pametnog telefona – savršen partner za Z1.  Link za više informacija.

19_QX100_Zoom

Pametno postolje za fotografisanje (Smart Imaging Stand) IPT-DS10M: Inteligentni dodatak koji pomaže da Xperia Z1 detektuje osmehe i snimi posebne trenutke bez potrebe za držanjem telefona

21_IPT-DS10M_Xperia_Z_1
Stativ za pametni telefon SPA-MK20M: Svestrani stativ savršen za dodatnu stabilnost prilikom snimanja fotografija ili video zapisa
23_SPA-MK20M_Xperia_Z_1
SmartWatch 2 – Koristi se kao drugi ekran za Xperia Z1. Pročitajte poruke, upravljajte pozivima, jednostavno pristupite notifikacijama – sve to pogledom na ručni sat. Aktivirajte okidanje kamere na Xperia Z1 telefonu. Preuzmite druge aplikacije za kameru da biste osigurali bolje iskustvo pri korišćenju Xperia Z1 pametnog telefona. Sony blisko sarađuje sa programerima da bi omogućio još veći broj aplikacija.

26_SmartWatch_2_Group
SBH52 Smart Bluetooth slušalica – bežična audio tehnologija otporna na prskanje, omogućava slušanje i razgovor bez držanja pametnog telefona u ruci.

31_SBH52_Black
MDR-10BT NFC slušalice i SRS-BTS50 bežični zvučnik – Nove, visokokvalitetne NFC slušalice i bežični zvučnik.

45_Xperia_Z_1
SmartTags NT3 – stvorite jedinstveno iskustvo za svoj tag i podelite ga sa prijateljima putem NFC tehnologije.

32_SmartTags_NT3_Group
Miracast bežični displej (Wireless Display) IM10 – Prikažite ekran svog pametnog telefona na svom HDTV-u ili projektoru

57_IM10_Xperia_Z_1

Tags: Androidpametan telefonsmartphoneSonyspecifikacijavodootporanXperia Z1

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

9 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *