Sony je predstavio Xperia Z 2 tablet, Xperia M2 i SmartBand

Objavila u , 25/02/2014 u 12:33

Sony je pored novog telefona predstavio i naslednika Xperia Z tableta. Xperia Z 2 tablet je sada još tanji i laganiji.

“Xperia Z2 Tablet predstavlja vrhunac inovacije tableta i pravi je vodeći uređaj u našoj liniji vrhunskih modela. Dodatno smo unapredili naš vrhunski dizajn i kreirali najtanji i najlakši tablet sa najnovijim Sony tehnologijama kako bi pružili jedinstveno korisničko iskustvo” izjavio je Kunimasa Suzuki, predsednik i generalni direktor, Sony Mobile Communications-a. “Uz našu novu liniju namenske dodatne opreme sada možete dodatno unaprediti svoj doživljaj korišćenja tableta za posao ili igru, kod kuće ili u pokretu.’’

Sony je ovog puta napravio vodootporni tablet Xperia Z2 debljine svega 6,4 mm a težak je 426 grama WiFi model i 239 grama LTE \ 3G model. Tablet i dalje ima OmniBalance dizajn i poprilično liči na prethodnika.

Xperia Z 2 (i tablet i teklefon) imaju ugrađenu tehnologiju za digitalno suzbijanje buke. Kažu da može da smanji buku iz okoline do 98% u kombinaciji sa MDR-NC31EM slušalicom.

Kada je procesor u pitanju, tablet ima  Qualcomm Snapdragon 801 procesor sa 2,3 GHz četvorojezgrenim Krait CPU-om podržan sa 3GB RAM-a.

Što se rezolucije i veličinbe ekrana tiče, tu nema promene. 10,1 inč tablet ima full HD rezoluciju sa 224 ppi.

Biće dostupan od marta 2014.

xperia z2

Sony Xperia M2 je unapređeni naslednik Xperia M telefona. Povećali su veličinu ekrana pa samim tim i ceo telefon. Xperia M2 ima ekran od 4,8 inča qHD rezolucije. Xperia M2 je jedan od najtanjih 4G telefona iz srednje klase. Pogoni ga Qualcomm® Snapdragon™ 400 procesor sa 1,2 GHz četvorojezrenim CPU-om i 4G LTE. Baterija je od 2300 mAh sa STAMINA režimom.

Xperia M2 postoji u dual SIM i single SIM varijanti. Xperia M2 ima i NFC senzor.

Sony Xperia M2 Sony Xperia M2

Sony je pričao i o SmartBand-u SWR10 koji će biti dostupan od marta 2014. na preko 60 tržišta širom sveta. Nova Sony-jeva Lifelog aplikacija je oslonac SmartWear iskustva, biće dostupna na Google Play-u od marta 2014.

smartband

SmartBand SmartBand

Tags: MWC2014SmartBandSmartWeartablettelefoniXperia M2Xperia Z 2 tablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *