SanDisk najavio 64GB MicroSDXC kartice za mobilne telefone

Objavio u 16/09/2011 u 18:26

sandisk-64gb-microsdxc

SanDisk je izgleda bio prilično zauzet smanjivanjem memorijskih modula i povećanjem njihovog kapaciteta. A juče su najavili 64GB MicroSDXC (extended capacity) kartice za mobilne telefone. Iako sam siguran da dosta vas, kao i ja dosta koriste aplikacije i servise poput DropBox-a za skladištenje podataka koje ne koristite toliko često, ali 64GB na SD kartici bi bilo i više nego sjajno 🙂 . Kartica će nositi naziv SanDisk 64GB MicroSDXC “Mobile Ultra”.

Još uvek nije poznata klasa  kartice, ali verujem da će biti dovoljno brza. SanDisk-ove kartice su inače dosta brže od drugih proizvođača. Mnogi pametni telefoni danas nude podršku za SDHC (do 32GB) tako da verovatno mnogi telefoni neće podržavati ove SDXC kartice, ali ko zna, možda ih i progutaju 🙂

SDXC je najavljen još 2009. godine, ali gotovo svi proizvođači telefona podržavaju samo SDHC standard.

SanDisk je takođe najavio da će 64GB SDXC kartice biti dostupne od sledećeg meseca po ceni od 219 dolara. Kingmax je takođe najavio s početka godine SDXC kartice, ali SanDisk je ipak uspeo da u ovoj trci bude prvi.

Da li bi ste dali ovolike pare za 64GB MicroSDXC karticu ili bi ste kupili 32GB karticu kada im cena padne?

btw Ja sam pokušao da nađem karticu veću od 8GB, ali bezuspešno 😐 Ko zna kad će 64GB stići kod nas, kad nemamo ni 16GB.

[via PCMag]

Tags: 64GBkarticaSanDisksdSDXC

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Kupio sam sandisk extreme 64gb SDXC class 10 micro sd karticu za samsung galaxy s4 zoom,da li ova kartica prejaka za galaxy s4 zoom ili je bolje da stavim ovu karticu u galaxy note 3?imam i sandisk ultra 64gb SDXC class 10 koju u s4 zoom a koju u galaxy note 3?

  • Mislio sam da mi nikad nece trebati kartica od 32GB i vise na telefonu ali kako koristim HD kameru na tel., 8GB se napuni jako brzo.
    Ali ipak cekam da padnu cijena.

    PS: moze li neko da mi objasni zasto su neke kartice SunDisc 32GB micro 15$ a neke 40$ i vise? Da li postoji neka razlika koju ne mogu sa skontam?

  • Да ми треба наравно али пошто мени ни 32 не треба не бих, ово ми се свиђа јер то знаачи да ће цена картица почети да пада 🙂

  • Po toj ceni ne bih još uvek dao novac. Pogotovo što će, ako se i pojave kod nas, biti još skuplje. Za te pare mi je mnogo bolja varijanta tel sa 8 ili 16 GB memorije i kartica od 8 ili 32GB.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *