Samsung predstavio Galaxy Tab

Objavio u 03/09/2010 u 12:00

Galaxy TabSAMSUNG je na IFA konferenciji u Berlinu zvanično predstavio Galaxy Tab, novi tablet koji bi trebao da parira Apple-ovom ultra popularnom iPad-u.

Direktor Samsunga za Evropu, Thomas Richter rekao je da novi tablet nudi korisnicima “novu galaksiju mogućnosti”. Tablet teži 380 grama, što je skoro tri puta manje od iPad-a. Opremljen je ekranom od 7 inča, za razliku od iPad-a koji ima dijagonalu od skoro 10 inča.

Android 2.2 dolazi za ovim tabletom, koji uključuje podršku za HTML5, kao i Flash. “Galaxy Tab je dizajniran da bi korisnicima omogućio maksimalno online iskustvo, bez obzira na to gde se oni nalaze”, rekao je Richter.

Uređaj podržava Bluetooth, Wi-Fi i 3G mrežu, čime namerava da se pozicionira između pametnog telefona i laptopa. Opremljen je sa dve kamere. Pozadinska ima blic, a druga je s prednje strane, koja služi za video pozive. U Samsungu tvrde da će Galaxy Tab pružati 8 sati korišćenja multimedijalnog sadržaja, ili 7 sati videa.

Dolazi sa preinstaliranom Swype tastaturom, koja omogućava pisanje teksta prevlačenjem prsta preko tastera.

Tags: 2.2galaxy tabsamsungtablet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *