Rusi se uključuju u Android trku

Objavio u 25/05/2011 u 19:57

Rostelekom Xpad

Ne tako davno, pisao sam o telefonu koji su Rusi imali u konceptu, pa su ga čak i prezentovali predsedniku Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu. Sada je izgleda ono bio samo vrh ledenog brega. Rostelekom i Skylink su stupili u partnerstvo i otkrivaju novi Xpad tablet – prvi ruski tablet koji će imati podršku i za GPS i za Glonass satelistku navigaciju.

S obzirom da će podržavati Glonass navigaciju, ovo može biti zanimljivo. Jer ako niste znali, Glonass je dosta noviji od GPS-a i preciznost mu je mnogo veća.

spuki ruskinja

Pored malo spuki Ruskinje (za moj ukus) koja drži prototipove novog uređaja, developeri Xpad-a su bili presrećni da pokažu njihovo novo high-tech čudo.

Zvanično, novi uređaj je napravljen da bude ozbiljna konkurencija Samsung i Apple tabletima.

Kako izgleda, ovo je veoma moćna sprava sa prilično jakim procesorom i 512MB RAM memorije – dovoljno da podrži HD video i igranje 3D igrica u visokoj rezoluciji. Sa 7 inča ekranom i multi tač podrškom, ruski Xpad nije samo jeftin Android uređaj.

Iako trenutni test uređaj pogoni Froyo, predstavnik Skylink-a u Moskvi je obećao da će uređaj izaći krajem 2011. sa Honeycomb-om, ili možda sa Ice Cream Sandwich androidom!

Za razliku od kineskih wannabe Android tableta, Xpad će stići sa instaliranim Android Marketom.

Xpad mi i nije neko ime za tablet, da budem iskren, mogli su mnogo moćnije ime da mu daju.

Iako je sastavljen u Kini, uređaj dolazi sa delovima iz Japana i drugih delova sveta, što znači da neće biti jeftin. Cena će mu biti oko 500 dolara.

Pa, šta mislite, jel imaju Rusi šanse na ovom tržištu?

Tags: AndroidApplefroyoHoneycombIce Cream SandwitchRusisamsungtablet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • @Nenad
  Slozio bih se. A, takvi su rusi, nisu bas spretni u marketingu i dizajnu, oni sve prave tipa Lada Niva, opako ruzno, ali ide i pod vodom. Medjutim to ne uspeva na zapdnom trzistu(a bogami ni na istocnom) i zato im je sve osudjeno na propast. Ja prvi ovo ne bih kupio upravo zbog gore navedenog.

 • Ma, ruzan i debeo uredjaj. Isprva mi se ucinilo da drzi Galaxy Tab.

 • @bakka ….promoterka je kriva za sve, kazem vam.. 😀

 • Ruske firme imaju slab marketing, oni odavno imaju smart telefone ali slab marketing je učinio da niko nikada nije ni čuo za Ruski telefon ili kompjuter (prave i prenosne račune u svim veličinama od 10″ do 18″).
  Da bi ovo prošlo kod kupaca mora da bude jeftinije od Galaksi Tab-a.

 • Kad naprave od 10 inca onda me tek interesuju.
  ili je ovaj od 10 inca al promoterka ima sape kao medvjed 😀

 • Promoterka im ruzna kao zlo…

  Dovoljan razlog da ne budem zainteresovan.. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *