Recon Jet kao rival Google naočarama

Objavio u 16/05/2013 u 23:29

Recon Jet

Google je možda prvi koji je stavio čip u naočare, ali nije jedina kompanija koja pravi tehnologiju koja se nosi. Drugi igrač na ovom tržištu je Recon, koji je iskoristio priliku da predstavi njihove HUD naočare, Recon Jet.

Ove unikatne naočare imaju oko 60 grama, i po mom mišljenju su mnogo više kul nego Google kompjuter za na oči 😀 Očigledno je da im je ciljna grupa, ljudi koji se bave ekstremnim sportovima i onima koji su često napolju, gde Google naočare služe kao dodatak naočarima kako za unutrašnju tako i za spoljnu upotrebu.

Pa, kakvu tehnologiju imaju ove Sci Fi looking naočare? Jet dolaze sa još uvek nepoznatim dual-core procesorom, zasebnom grafičkom, ANT+, Bluetooth-om, Wi-Fi-em, mikrofonom, GPS-om, HD kamerom i “gomilom senzora”. Kako Recon tvrdi u zvaničnom saopštenju, njihova solucija ima mogućnosti kao i današnji mobilni uređaji poput tableta i telefona.

Sa strane softvera, Jet pogoni Android 4.2 sa prilagođenim korisničkim interfejsom i dolaziće sa otvorenim SDK koji se očekuje da stigne do developera ovog leta.

Možda ćete pomisliti da je Recon Jet samo klon Google naočara za sportiste, ali važno je napomenuti da ovo nije njihov prvi proizvod ovog tipa. Kompanija je pravila HUD uređaje i pre, čak je pravila i naočare za skijanje, još 2008. A sećate se ovog posta?

Kompanija demonstrira ovaj uređaj na Google I/O i već ima nativne aplikacije za strimovanje videa, vezu sa pametnim telefonom i Facebook integraciju.

Još jedna stvar koja reazlikuje Recon Jet cvike od Google Glass je da su modularne. Kako? Pa moguće je zameniti slomljena stakla, zameniti baterije i druge delove. Što znači da možete da ih totalno uništite prilikom agresivnog sporta i da zamenite sve delove, sem naravno elektronike.

Za sada je Recon Jet još uvek prototip, kao i Google Glass. Još uvek nije poznata cena niti kada će biti komercijalizovan proizvod.

Recon Jet

Revolucija je počela

Ovo je samo početak! Mislim da se nalazimo na prekretnici u tehnologiji. Pametni telefoni su je započeli, ali sada krećemo u neki novi svet, svet gde tehnologija nama ne stoji na putu. Osvrnite se samo 10 godina unazad, ovo bi sve delovalo kao totalni Sci Fi, a mi danas pričamo o prototipovima koji zapravo rade!

Kako mi je majka tekstilni inženjer, sećam se njene priče od pre desetak godina, gde je nakon moje priče o smanjivanju računara i Murovom zakonu ona rekla da je logičan sled događaja da ćemo u samoj garderobi imati računare! Svaka čast njoj na predviđanju 😀

[via Android Authority]

Tags: AndroidGoogle GlassJelly BeannaočareReconRecon Jet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Dobra fotka, balansirane su, sto verujem da je jos jedna prednost u odnosu na #Glass.
    A gadgeti koji se nose kao odeca, can’t wait. Onu kamericu sto slika svakih par sekundi, koja se nosi na reveru, uzimam cim je vidim (umesto karanfila).

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *