Predstavljanje Lava Scandinavia Android TVa

Objavila u , 13/09/2010 u 4:16

ScandinaviaAutori sa AndroidPit-a su imali priliku da intervjuišu ljude iz kompanije Lava koji su napravili televizor “Scandinavia” koji pogoni Android. Ovo je prvi televizor na Android platformi. Trenutno se može kupiti u tri veličine sa Android verzijom 1.5. Mada kažu da će do kraja godine upgrade-ovati sistem na 2.2 verziju. Na snimku se može videti model od 42 inča sa full HD rezolucijom (1920 x 1080) za koji trenutno postoji 30 aplikacija.

Na ovom prezentovanju možete videti korišćenje aplikacija za YouTube, Facebook, FLixster i Twitter kao i mail klient i Google mape. Kako su ljudi iz Lava kompanije rekli, televizor koristi dve ploče, jednu za televiziju i drugu za Android sistem što daje odličnu brzinu aplikacijama na uređaju. Naravno, televizor sve podatke vuče sa neta tako da brzina konekcije ima veliku ulogu.

Za ovaj televizor će se prodavati i tri vrste upravljača, jedan je sa kompletnom QWERTY tastaturom a drugi je jednostavan poput klasičnog daljinskog upravljača sa strelicama i dugmetom OK. A ovaj treći ne znam kakav je. 🙂

Prodaja ovih televizora bi trebala da počne u oktobru, u Nemačkoj na primer bi se pojavio u novembru. Cena ovog modela od 42 inča će biti 2500 eura dok bi cena modela od 55 inča bila 4000 eura. Nije jeftino, ali za par godina će definitivno biti, ukoliko cela ideja zaživi.

https://www.youtube.com/watch?v=zQbCWCLgWGs

via AndroidPit

Tags: aplikacijatelevizoruređaj

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *