0

Parrot Pot saksija koja sama zaliva cveće :D #CES2015

parrot-pot-ces-2015

Evo za nas koji zaboravljamo da zalivamo cveće jedno fino rešenje za budućnost. Saksija koja sama zaliva cveće i kojom možete da upravljate preko aplikacije na telefonu ili tabletu. Kompanija Parrot Pot je prošle godine predstavila Flower Power senzor za sličnu namenu, sada su na CES-u predstavili saksiju (Pot) i unapređenu verziju ovog senzora (H20).

Parrot H2O

H20 je zapravo direktni naslednik Flower Power senzora, ali sada ima bolji monitoring plodnosti i vlage zemljišta, temperature i osvetljenja. A tu je sada i mogućnost da uređaj sam navodnjava zemlju. Trenutno su u bazi podataka pothranjenje informacije o 8000 biljaka, na osnovu kojih  uređaj odlučuje da li je toj vrsti biljke potrebna voda, svetlost i sl.

Parrot Pot

Parrot Pot je impresivniji uređaj. Radi se o keramičkoj saksiji koja zapravo ima skrivenih 2 litre vode u sklopu saksije.

Parrot Pot and H20

parrot-h2o-pot-2015-01-05-1-1

Ne zna se još uvek kolika će cena biti ove saksije ali se očekuje negde oko 60 dolara.

Fotografije: Engadget

 

Objavljeno u Gedžeti
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *