Parrot Pot saksija koja sama zaliva cveće :D #CES2015

Objavila u 05/01/2015 u 23:41

Evo za nas koji zaboravljamo da zalivamo cveće jedno fino rešenje za budućnost. Saksija koja sama zaliva cveće i kojom možete da upravljate preko aplikacije na telefonu ili tabletu. Kompanija Parrot Pot je prošle godine predstavila Flower Power senzor za sličnu namenu, sada su na CES-u predstavili saksiju (Pot) i unapređenu verziju ovog senzora (H20).

Parrot H2O

H20 je zapravo direktni naslednik Flower Power senzora, ali sada ima bolji monitoring plodnosti i vlage zemljišta, temperature i osvetljenja. A tu je sada i mogućnost da uređaj sam navodnjava zemlju. Trenutno su u bazi podataka pothranjenje informacije o 8000 biljaka, na osnovu kojih  uređaj odlučuje da li je toj vrsti biljke potrebna voda, svetlost i sl.

Parrot Pot

Parrot Pot je impresivniji uređaj. Radi se o keramičkoj saksiji koja zapravo ima skrivenih 2 litre vode u sklopu saksije.

Parrot Pot and H20

parrot-h2o-pot-2015-01-05-1-1

Ne zna se još uvek kolika će cena biti ove saksije ali se očekuje negde oko 60 dolara.

Fotografije: Engadget

 

Tags: aplikacijaFlower PowerParrot H20Parrot Potsaksijatelefonzalivanje cveća

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *