Narukvica Neatamo June daje savete za upotrebu kreme za sunčanje

Objavila u 06/01/2014 u 19:07

Interesantno je da modna i kozmetička industrija povremeno kombinuje poslednju tehnologiju sa modom i takozvanim lifestyle-om uopšte. Zapravo Lifestyle i jeste način života koji se često povezuje sa načinom oblačenja, ishranom, ritmom života, muzikom… Danas u svetu brzog razvoja mobilnih telefona i gedžeta, nemoguće je ne obratiti pažnju da je tehnologija zašla u sve pore društva. Tako vrlo često primetim neku novu lifestyle aplikaciju za telefon, a nešto ređe gedžet koji nije uopšte usmeren gikovima, kao što je ovaj koji je danas predstavljen na CES-u. Prenosim vam tekst sa kremasica.com

Danas je predstavljena jedna interesantna narukvica Neatamo June. Ova narukvica ima funkciju pored lepog izgleda i da obaveštava njenu vlasnicu o visini UV zraka u vazduhu i da preporuči zaštitni SPF faktor u zavisnosti od tipa kože i vremenskih uslova. Narukvica se povezuje sa iOS aplikacijom koju možete koristiti na iPhone-u ili iPad-u. Narukvica će se prodavati za 99 dolara, a biće dostupna u zlatnoj i platinum verziji.

Proizvođač narukvice je Netatmo i tvrde da ne mora da se nosi samo kao narukvica nego i kao broš. Za dizajn narukvice/broša je zadužena je modna kuća Louis Vuitton i Camille Toupet. Postigli su da jedan gedžet izgleda vrlo elegantno i da uopšte ne asocira na tehniku. Ipak, cena od 99 dolara je malo previsoka za jedan senzor UV zraka koji ne može da funkcioniše nezavisno od aplikacije na mobilnom telefonu. Ali je ideja vrlo interesanta i nagoveštava nam budućnost.

Evo pogledajte video klip koji prikazuje ovu korisnu narukvicu i kako ona zapravo radi.

Ono što takođe uvek primećujem je da se luksuz i moda prvo vezuju za iPhone i iPad, pa se u ovakvim slučajevima gedžeta kreiraju aplikacije za iOS dok se Android ni ne spominje. Očigledno je da se ovakvim gedžetima bave ljudi koji se ne razumeju mnogo u tehnologiju i nije im cilj da proizvod zaživi u narodu i da zaista služi svrsi. Najčešće im je cilj da naprave reklamu nekom brendu, u ovom slučaju Louis Vuitton. Kada bi ovakvi brendovi zaista razmislili o ženskoj populaciji i koristivosti gedžeta i aplikacija, možda bi se i postigao neki napredak u popularizaciji tehnike među ženama.

Tags: CES2014gedzetikremasicaLouis VuittonpopulacijaSPFUV zraciŽene

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *