LG je upravo objavio Watch Urbane, elegantan Android Wear uređaj

Objavio u 16/02/2015 u 17:11

Tržište za Android Wear uređaje u 2014. je započelo sa dva relativno neupečatljiva uređaja, LG G Watch i Samsung Gear Live. Kako je vreme odmicalo na tržištu su se pojavljivali sve više stilizovani pametni satovi, poput Motorlinog Moto 360, LG G Watch R i Asus-ovog ZenWatch. A sada na početku 2015. imamo prvu veliku i bitnu Android Wear objavu. LG je upravo objavio, kako oni sami kažu sat sa “klasičnim izgledom” i “poboljšanim karakteristikama”. Upoznajte LG Watch Urbane pametni sat, koji će biti predstavljen na MWC 2015 u Barseloni, iduće nedelje.

LG Watch Urbane predstavlja unapređenu verziju G Watch R. Urbane izgleda mnogo elegantnije nego njegov predhodnik, pre svega zahvaljujući malim ivicama oko ekrana, zatim prošivenoj prirodnoj koži koja može biti zamenjena sa bilo kojom 22mm narukvicom, i telu koje je izrađeno od nerđajućeg čelika u srebrnoj ili zlatnoj boji. LG očekuje da će se Watch Urbane dopasti i muškarcima i ženama.

Što se specifikacija tiče, LG Watch Urbane koristi P-OLED ekran dijagonale 1.3” sa rezolucijom od 320 x 320 piksela (245 ppi), zatim tu je Qualcomm Snapdragon 400 SoC radnog takta 1.2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB interne memorije kao i baterija kapaciteta 410 mAh. A sve ovo pokreće Android Wear 5.0. Takođe ovaj pametni sat poseduje IP67 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu. I sve ovo je spakovano u telo veličine 45.5 x 52.2 x 10.9 mm.

Cena i dostupnost LG Watch Urbane će biti uskoro objavljene.

Izvor LG

Tags: android osAndroid WearLG Watch UrbaneMWC 2015pametni satovi

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *