Kingston Wi-drive

Objavila u 22/05/2012 u 22:43

kingston wi-driveKingston je na tržište izbacio Wi-Drive i jedan primerak ovog gedžeta je dospeo kod mene. Wi-Drive je upravo to Wireless Drive, odnosno bežični hard disk. Kingston je prvobitno ovaj uređaj kreirao zbog iPhone korisnika koji nemaju microSD karticu u uređajima kako bi na ovaj način imali odvojeni prostor za čuvanje podataka koji pritom možete nositi sa sobom.

Wi-Drive kućište po izradi liči na iPhone, vrlo je lagan i tanak. Osnovna ideja ovog uređaja je bežični pristup podacima na njemu preko aplikacije ili browser-a na računaru. Tako za Android uređaje postoji Wi-Drive aplikacija koja može besplatno da se skine sa Play Store-a.

Aplikacija odlično radi na mom ICS custom ROM-u na Xperia arc-u.

Isto tako na App Store-u se može naći aplikacija za iPhone dok na Amazone appstore-u za Kindle.

Wi-Drive je kapaciteta 16GB FAT32 i istovremeno na njega može biti zakačeno 3 korisnika. Ja sam ga dosad koristila za gledanje filmova na telefonu iz kreveta. Može da se snimi i fajl veći od 2 GB, a onda je potrebno da koristite neku dodatnu video player aplikaciju da bi uspešno pustili film. Ja sam većinu filmova puštala preko MoboPlayer-a, a one koji nisu hteli preko njega, puštao mi je VPlayer.

Može da se koristi i za slušanje muzike, gledanje fotografija, čuvanje i pregledanje dokumenata. Pogodan je za putovanja, kada treba više korisnika da pristupa istim podacima a nemate pristup internetu, pa recimo na Wi-Drive-u čuvate sve fotografije ili igre koje možete da instalirate na telefonima i tabletima. Pogodan je na sastancima kada želite da više ljudi pristupi određenim fajlovima kao i u svim drugim situacijama kada želite da podelite podatke sa nekim a nemate pristup internetu, pogotovo u inostranstvu kada je mobilni internet neisplativ.

Kingston Wi DriveKoristi se tako što se prvo uključi, on kreira WiFi mrežu na koju se prvo konektujete, kao što se konektujete na klasičnu Wireless mrežu i onda iz aplikacije pristupate podacima na uređaju. Kucanjem njegove IP adrese u browser, takođe možete pristupiti podacima. Uređaj može da se aktivno koristi nekih 4 sata neprestano posle čega je potrebno napuniti.

Podržava sledeće audio formate: AAC, MP3 i WAV formate. Može da reprodukuje video fajlove H.264, m4v, mp4, mov i Motion JPEG (M-PEG). Od slika podržava: JPG, BMP i TIFF a od dokumenata: Adobe Acrobat, Microsoft Office i Apple iWork formate (što bi bilo pdf, doc, docx, key, numbers, pages, ppt, pptx, txt, rtf, xls).

Interesantan uređaj, nisam sigurna gde može kod nas da se nabavi i koliko bi koštao jer sam ja ovaj dobila. Ali je svakako lepo imati ovakav gedžet. 🙂

Tags: aplikacijabezicnoKingstonpodaciStorageWi-Drivewireless

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Mnogo dobra stvarčica, konačno se “izgubio” kabel 🙂

  • Skroz super uredjaj… Kako tehnologija ide napred sve vise i vise stvari ti postaje dostupne bukvalno na jedan klik… Sad ostaje jos onaj problem baterije… Da se na telefonima njen vek trajanja produzi na 2 3 dana ili jedan ceo dan “neprekidnog” koriscenja pa da sve bude pod konac…

  • Nije loše, ko vole – što bi rekao moj kolega. Da može da reprodukuje FLAC i APE, bio bi skoro savršen gadget, ovako… (-;

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *