Jača baterija za HTC Desire HD

Objavila u 05/11/2010 u 14:02

Baterije dodatne

HTC Android telefoni imaju problem sa potrošnjom baterije, tako sam već pisala o tome kako smanjiti potrošnju baterije na telefonu. Sredinom septembra HTC je predstavio dva nova modela telefona Desire HD i Desire Z. Desire HD se pojavio i na tržištu u Srbiji u drugoj polovini oktobra.

HTC-ov Desire HD poseduje bateriju od svega 1230 mAh što za ovaj ogromni telefon sa 4.3 inča ekranom ne pruža mnogo. Ovo je zaista slaba baterija, pogotovo ako uporedimo ovaj telefon sa starijim američkim bratom Evo 4G koji ima 1500 mAh. Ekipa sa xda-developers foruma nagađa da ovo ima veze sa unibody dizajnom odnosno sa monoblok dizajnom. Za razliku od HTC Desire telefona Desire HD kućište je napravljeno od jednog bloka. Pa takav dizajn zahteva više prostora za telefon što ostavlja manje mesta za bateriju. Na tržištu postoje dodatne baterije za razne telefone koje su malo veće od originalnih ali kod telefona kao što je Desire HD sa monoblok dizajnom je nemoguće ubaciti veću bateriju.

HTC Desire HD

HTC Desire HD

Proizvođač baterija pod nazivom Mugen uspeva da napravi baterije iste veličine ali boljih performansi. Kako su najavili očekuje se da izbace bateriju za Desire HD jaču za nekih 200 – 300 mAh, što nije mnogo ali opet pruža dodatnih 2-3 sata rada telefona, što je dovoljno da se preživi dan. HTC bi trebao u budućnosti da se pozabavi ovim problemom sa baterijama.

Slika je sa ovog linka.

Tags: baterijaDesire HDhtc

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *