iRig Recorder stiže na Android

Objavio u 20/01/2013 u 15:04

irig_recorder

IK Multimedia, veoma poznata i uspešna kompanija u svetu hardvera i softvera u grani muzičke produkcije, najavila je da će krajem januara objaviti iRig Recorder aplikaciju za Android. iRig Recorder je aplikacija koja nudi odlične mogućnosti kada je u pitanju snimanje i obrada zvuka na vašem telefonu ili tabletu. IK Multimedia takođe proizvodi i svoj hardver (mikrofonsko pretpojačalo) koji vam pruža mogućnost da priključite vaš XLR mikrofon na 3.5 milimetarski konektor. Uz ovaj hardver, dobićete fantastičan kvalitet snimka tako da ćete uvek moći da zabeležite neku muzičku ideju, intervju ili neki drugi audio zapis. Ovaj mikrofonski preamp takođe nudi i korišćenje takozvanog fantomskog napajanja od +48V, koje je neophodno za napajanje studijskih kondenzatorskih mikrofona.

Kada je u pitanju Android i primena u muzičkoj produkciju, za razliku od iOS-a, situacija nije baš za pohvalu. Android je poznat po velikoj latenciji (kašnjenju zvuka) koja ga čini gotovo nemogućim za korišćenje u varijantama žive svirke ili ozbiljnije produkcije. Sa druge strane, ni proizvođači hardvera nisu do sada razvijali mnogo dodataka za Android ali ovim potezom IK Multimedia-e, nadamo se da će i ostali “veliki igrači” krenuti njihovim stopama.

Ako se pitate kakvu upotrebu uopšte može imati telefon ili tablet u studiju ili na nastupima, dovoljno je reći da su gotovo svi giganti u svetu audio softvera napravili svoje mobilne verzije DAW-a (Digital Audio Workstation), instrumenata i efekata. Tu su naravno i proizvođači hardvera koji vam nude mogućnost kvalitetnijeg snimanja instrumenata ili npr. korišćenja čuvenog Amplitube-a, poznatog svim gitaristima.

 

Tags: audioik multimediairigmuzikaprodukcijarecordersnimanjestudio

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *