iPad 2 vs Honeycomb tableta

Objavio u 06/03/2011 u 12:17

ipad 2 xoom optimus-pad galaxy-tab touchpad playbook specs

Kako su krenule da kruže priče o tabletima, svima nam se zavrtelo u glavi. Te moći će ovo, te neće moći ono, itd itd. Kakva je realna situacija kada se oni uporede u tabeli izgleda ovako. Iskreno sam se malo plašio od specifikacija iPad-a 2, mislio sam da će Apple ispraviti sve greške koje je iPad imao. Međutim, ova tabela potvrđuje da je Android ipak za korak ispred Apple-a, a siguran sam da će dok ne izađe iPad 3 Android tableta biti na pretek sa još boljim performansama.

Nedostatak podrške za SD karticu, slaba rezolucija i nemanje flash-a može koštati Apple.

[via AndroidCentral]

Tags: AndroidBlackBerry PlaybookflashHoneycomdHP TouchPadiPad 2LG Optimus PadMotorola XoomSamsung Galaxy Tab 10Tabela

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Mislim da je cena ona stvar koja zajebava andorid, apple ima svoj lanac pordavnica, sve komponente sam dizajnira, i cena ipad2 je ista kao kod keca, za razliku od android tableta. Mada sam ja idalje za android 🙂

    • Pa cena im je skoro identicna, ako se uzme iPad od 32GB, on je 100$ jeftiniji, ali 64GB je skuplji, a u Xoom mos ubaciti SD karticu za male pare. Tako da Xoom onda ispadne i jeftiniji 😉

  • Ja bih Motorolu XOOM. 🙂

  • iPad2 ima 2 prednosti u odnosu na Android tablete u ovom trenutku – stabilnost (Honeycomb je jos nedovrsen) i bazu aplikacija – Google je opet uleteo grlom u jagode i izbacio OS koji nije dobro opskrbljen korisnickim aplikacijama. Takodje, cena je iznenadjujuca. Mozda Android tableti i imaju bolji hardver, ali opet, samo pogledajte Samsung Wave seriju – sjajan hardver za nisku cenu, pa opet, ko ce ga kupiti pored Bada OSa? Malo ko. Treba da prodje vreme da Android postane konkurentan (zato se i nadam jeftinim Cortex A8 tabletima sa capacitive ekranima koji se ocekuju iz Kine).

    Ne znam kada je Blackberry najavio $g verziju za Playbook, uvek je prica bila da nece imati internet pristup bez Blackberry telefona. Izgleda da mi je to promaklo. Svakako radi bolesno brzo, ali opet, izbor aplikacija je prelomni momenat, ne verujem da ce to moci da ponude.

  • I pored svih tih nedostataka iPad2, ubedjen sam da ce se prodavati dosta bolje nego prethodni model. Zalosno ali i istinito.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *