Huawei prezentovao IDEOS telefon sa Android 2.2

Objavila u 04/09/2010 u 15:26

Ideos Huawei

Huawei je 2. septembra predstavio nove pametne telefone. Najinteresantnije je da se radi o telefonu sa Android verzijom 2.2 i da je telefon izuzetno jeftin i moći će da se nabavi po cenama između 100 i 200 dolara. Telefon se izrađuje u 4 boje i i veoma je simpatičnog izgleda.

Specifikacije telefona nisu vrhunske ali nisu ni tako loše:

  • 512MB ROM 256MB RAM
  • Android 2.2
  • Wi-Fi b/g/n and Mobile Hotspot
  • 2.8 inča Capacitative touchscreen (240×320 piksela i 3.2 megapiksela kamera)
  • u 4 boje: galaxy plava, cosmos crna, starlight žuta, flash pink
  • senzori za ambijentalnu svetlost i računanje udaljenosti
  • ~528MHz Qualcomm MSM7225 CPU

Očekuje se da će se ovaj telefon naći u prodavnicama već sledeće nedelje, u Nemačkoj u oktobru, u Indiji u novembru. Najavljena je proizvodnja 5 miliona ovakvih uređaja a od toga 3 miliona će se proizvesti u prvoj godini.

Na prezentaciji je i najavljeno da će IDEOS primati update preko interneta zbog direktne saradnje sa Google. Pored ovog telefona postoje i drugi telefoni iz IDEOS linije kompanije Huawei.

via androidpit

Tags: android 2.2HuaweiIDEOS

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *