Google Android Wear kreće u pohod

Objavila u 19/03/2014 u 23:51

Juče je Google zvanično predstavio na njihovom blogu Google Android Wear, verzija Android operativnog sistema koja je prilagođena takozvanim “wearable” uređajimaa eto možemo ih po srpski zvati nosivi uređaji. ;D Ako neko ima ideju za prevod, pišite u komentarima!

Uglavnom, Google kaže da kreću od pametnih satova i uključuju se u trku sa Sony SmartWatch-om, Samsung Gear, Gear 2 i Neo kao i sa Pebble satovima. Od ovih nabrojanih samo su Sony SmartWatch i Samsung Gear Android uređaji, jer je u međuvremenu Samsung prešao u drugoj generaciji satova na Tizen OS koji sami razvijaju. Ranije ove godine su i curele neke informacije da Google priprema njihov sajt kodnog imena “Gem”.

Juče je Google predstavio i Android Wear Developer Preview koji omogućuje da developeri okuse iskustvo njihovih postojećih Android aplikacija i da vide kako će se ponašati na kvadratnim i okruglim ekranima. Kasnije, ove godine, planirano je i lansiranje Android Wear SDK za više slobode i podešavanja aplikacija.

https://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

https://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ

U saradnji sa kompanijama Asus, LG, HTC, Motorola, Samsung, čip proizvođačima Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek i Qualcomm, kao i sa modnom markom Fossil Group, možemo očekivati kasnije ove godine Android nosive uređaje.

LG radi na pametnom satu naziva G Watch i očekuje se da ga predstave već u drugom kvartalu ove godine. Možda na Google I/O konferenciji u junu?

Njihova verzija Google Wear pametnoh sata je kvadratna, a evo i rendera:

LG G Watch

Motorola je najavila njihov Google Wear pametni sat Moto 360 koji je okrugao. I evo njihovih rendera:

Moto 360

Moto 360

Koji vam se više dopada Motorola Moto 360 ili LG G Watch?

Tags: Android WearFossil satovihtcLGLG G WatchMoto 360motorolaSamsung GearSony SmartWatch

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *