[CES 2013] Archos lansirao GamePad

Objavila u 10/01/2013 u 9:14

Archos GamePadArchos GamePad nema tako impresivnu specifikaciju kao predstavljeni NVIDIA project SHIELD ali mu je cena zaista odlična. Košta 169.99 dolara i već u februaru će biti dostupan u Americi i Velikoj Britaniji. Archos GamePad može biti odgovor Android gejmerima koji su željni pravih kontrola umesto onih na ekranu.

GamePad pokreće stock Android 4.1, može da se koristi i kao tablet. Ima ekran od 7 inča i hardverske dugmiće sa leve i desne strane. Koliko su kvalitetno izrađeni i koliko izdržljivi to ćemo tek čuti od budućih vlasnika ovih uređaja. GamePad je opremljen dual core A9 procesorom sa radnim taktom od 1,6 GHz i quad core MALI 400 GPU i 1 GB RAM.

Posebno je interesatno da je Archos za ovaj GamePad kreirao poseban softver u njihovoj kući koji omogućava mapiranje kontrola na ekranu sa fizičkim dugmićima. Možete videti na video klipu ispod kako se jednostavnim drag & drop interfejsom mapiraju nove kontrole. Postojeće kontrole na ekranu se obeleže i da im se mogućnost upravljanja preko hardverskih dugmića.

 

 

Interesantan proizvod koji je izbacio Archos, ali je potpuno moguće da je u nekom pogledu ograničen. Videćemo šta će se desiti sa njegovom prodajom. Svakako će Archos naučiti dosta na ovom uređaju pa možemo očekivati da njegov naslednik bude još bolji.

Archos GamePad Archos GamePad Archos GamePad

Tags: Android 4.1Archosgamepadgejminghardverski dugmićiigreuređajинтерфејс

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *