Atlas fitnes treker – budući nosivi uređaj?

Objavila u 22/01/2014 u 19:07

Atlas prototipNa ovogodišnjem CES-u se dosta pričalo o pametnim satovima i o fitnes uređajima. Za nosive uređaje postoji izvesna zainteresovanost ljudi ali čini se da svi oni zajedno ne nude još uvek dovoljno funkcionalnosti zbog čega bi i izdvojili finu sumu novca za iste. Da budemo iskreni, ti pametni satovi su i dosta skupi a ne nude ništa više od mobilnog telefon sem što ih je lakše nositi. Kako je u poslednje vreme fitnes jako postao popularan, tako je i potraga za idealnim fitnes uređajem i dalje u toku. Mnoge kompanije se trude da izbace neke uređaje koji se čine korisnim, recimo LG je na CESu predstavio Life Band Touch. Sony je predstavio Smartband a i mnoge kompanije su imale neke predloge.

Atlas prototipAtlas fitnes tvrdi da je njih gedžet drugačiji jer sadrži senzor koji prati pokrete u 3 tri ose, na osnovu čega će Atlas umeti da provali koju vežbu trenutno radiš i da li je pravilno radiš. Uređaj ima mali monohromatski ekran koji pokazuje podatke kao što su otkucaji srca, ponavljanja/udaljenost i vreme koje je posvećeno trenutnoj aktivnosti. Gedžet je dizajniran, bar u ovom prototipu kao uređaj koji se zakači na narukvicu. Ali ko zna kakav će ispasti na kraju jer je ovo daleko od finalnog proizvoda. Atlas tim tvrdi da će oni umeti da raspoznaju koja aktivnost se izvršava na osnovu toga koji mišići su angažovani i na osnovu kretanja tela u prostoru. Živi podaci se upoređuju sa podacima u bazi i tako korisnici dobijaju odmah povratnu informaciju.

Atlas vezbe

Atlas bi imao i svoju Android i iOS aplikaciju koja bi pomogla oko pregledanja svih zabeleženih podataka uređaja. Sam projekat Atlas je postavljen na indiegogo.com sajtu i tražili su 125.000 dolara a dosad su skupili preko 200.000 dolara što bi značilo da imaju dovoljno budžeta da počnu sa razvojem. Finiliziranje i isporuka uređaja je planirana u decembru 2014. godine.

Tags: Atlas fitnesfitnesGedžetpilatespraćenje podatakasporttrćanjevežbanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *