Asus planira Android 3.0 netbook-ove

Objavio u 20/03/2011 u 11:30

slider transformer lead

Nove glasine su se pojavila na DigiTimes-u koje kažu da ASUS planira da razvije netbook-ove u 2011-oj sa ili Chrome OS-om ili našim voljenim Androidom. Ovi netbook-ovi će verovatno biti po pristupačnim cenama negde između 200 i 250 dolara. Kažu da su u pitanju 10 i 11 inča netbook-ovi.

ASUS je već predstavio njihov netbook baziran na Androidu. Na CESu ove godine su najavili tablet-netbook koji su nazvali Eee Pad Transformer i Eee Pad Slider (sa slike iznad). Ovo bi bio klasičniji netbook, što čini stvari zanimljivijim.

Što se tehnologije procesora tiče, veruje se da je Intel napravio Atom procesore koji će moći da pogone ove mašine. Koji čipset je u pitanju, još uvek nije naglašeno. Dok je Chrome OS možda bolja solucija za tradicionalan netbook doživljaj, Android je postao platforma koja prodaje SVE. A iskreno Android sada može da pruži mnogo više nego Chrome OS (u ovom trenutku). Samo se pitam kako će raditi Android na uređaju koji možda nema ekran osetljiv na dodir, mada videćemo šta ASUS ima u rukavima.

Tags: 2011AndroidAsusCESChrome OSIntelnetbooktablet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *