0

Druga Agile Serbia Konferencija – „Agilnost i programeri“

2nd Agile Serbia Conference announced!

Evo još jedne konferencije za developere sa akcentom na agilni razvoj softvera. Zaista je zadovoljstvo što imamo toliko događaja na kojima možemo saznati nešto novo, upoznati ljude i utvrditi ono što već pretpostavljamo. 🙂 Ova konferencija će ugostiti domaće i strane predavače koji deluju u različitim oblastima IT industrije. Ja ću verovatno posetiti ovu konferenciju, pa ukoliko vas ova tematika zanima u nastavku pročitajte i zvanično saopštenje.

Jedna od najvećih IT konferencija u regionu, Agile Serbia Conference, održaće se 26. maja u Madlenianumu, u Beogradu. Ove godine, naziv „Agile & Developers“ upućuje na teme iz oblasti primene agilnih metodologija za uspešno vođenje projekata i tehničke trendove u svetu razvoja softvera.

Zvezda među govornicima konferencije biće Dr Alistair Cockburn, jedan od kreatora agilnog pristupa i među najpoznatijim IT naučnicima današnjice. Pored njega, na glavnoj (EPIC) sceni Madlenianuma nastupiće svetski eksperti koji dolaze iz različitih sfera IT industrije: Jurgen Appelo, Adam Tornhill, Angel Medinilla, Petri Heiramo, Moritz Heiberg, Edward Thomson.
Očekuje se preko 500 posetilaca koji će biti u prilici da biraju program na tri scene – EPIC scena je predviđena za predavanja; na DEV sceni će se voditi interaktivne diskusije; praktične vežbe i radionice će biti realizovane na EXE sceni. Ove godine novitet je Coaching Corner – prostor predviđen za neformalne razgovore sa trenerima i edukatorima iz oblasi Agile-a. Među njima, biće i stručnjaka sa domaće scene: Zoran Vujkov, Dejan Dimić, Bojan Spasić, Zoran Horvat.
Ovogodišnju Agile Serbia Konferenciju podržao je veliki broj kompanija, medija i IT organizacija, prepoznajući njen značaj kada je u pitanju biznis i IT scena regiona. Među njima ističu se kompanija Novomatic Lottery Solution i globalna organizacija Scrum Alliance.
Period ranih prijava je u toku. Sve informacije su dostupne na sajtu www.agile-serbia.rs. Budite agilni – prijavite se na vreme!

Objavljeno u Događaji, Vesti
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *