Završena druga Agile Serbia Konferencija

Objavila u 05/06/2017 u 9:10

Madlenianum je 26. maja bio sedište jednog od najvećih Agile i IT skupova u regionu i šire – druge Agile Serbia Konferencije. Ovogodišnja tema konferencije je bila “Agilnost i programeri”, a događaj je posetilo više od 500 učesnika. Organizatori konferencije ponosni su zbog velikog interesovanja, ali i činjenice da su predavači bili svetski i domaći Agile i IT stručnjaci, poput Dr Alistera Koubrna, Jurgena Apela, Edvarda Tomsona, Adama Tornhila, Anhela Medinile, Morica Hajbera i drugih.

Učesnici su imali priliku da biraju između EPIC, DEV i EXE scene. EPIC scena bila je namenjena predavanjima koja su obuhvatala kako tehničke, tako i teme koje se tiču primene agilnih metodologija. DEV scena je organizovana kako bi se na njoj vodile interaktivne diskusije. EXE scena je služila kao prostor u kome su realizovane radionice. Pored tri navedene scene, novitet je bio Coaching Corner. Ideja ovog prostora je razmena iskustva među učesnicima konferencije i predavačima, odnosno Agile Coach-evima, neformalna komunikacija i druženje kako bi učesnici pitali i saznali sve što ih zanima.

Ako se kratko osvrnemo na sadržaj konferencije, neka od pitanja na koje su predavači odgovorili su: zašto ponekad mora da se menja organizaciona kultura da bi organizacija opstala i napredovala, kako “nagovoriti” menadžment da treba da pokuša sa primenom agilnog pristupa, šta je “tehnički dug” i kako smo došli do ovog fenomena, kako skalirati Agile u velikim sistemima, kao i koje promene se dešavaju u IT indutriji i kako one dovode do promena u svim drugim sferama poslovanja. Bilo je reči i o osnovama i izazovima Git-a (najpopularnijeg Version Control alata), DevOps principima njihovoj praktičnoj primeni. Koliko je konferencija bila uspešna govori i podatak da su predavači ocenili Agile Serbia konferenciju kao jednu od najboljih Agile i IT konferencija u Evropi!

Organizatori konferecije, Agile Serbia zajednica i kompanija Puzzle Software, posebnu zahvalnost duguju mnogobrojnim sponzorima, partnerima i medijskim prijateljima koji su podržali događaj, među kojima su se istakle globalna organizacija Scrum Alliance i kompanija Novomatic LS.

Tags: Agile Serbia konferencijaagilnoBeograddogađajkonferencija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *