YotaPhone Idea Camp

Objavila u 29/03/2014 u 15:10

Nakon odličnog predstavljanja na MWC-u u Barseloni, kada je YotaPhone proglašen za najinovativniji uređaj na sajmu, zapitala sam se i šta sada? Gde su sada i šta rade? Hoće li biti nešto od toga? Mislim super je to ideja, ali ajde da vidimo da li to može da se realizuje i popularizuje.

Za one koji ne znaju, YotaPhone je telefon koji ima dva ekrana. Sa zadnje strane je Ink ekran za obaveštenja, a sa prednje standardan ekran u boji. Trenutno se prodaje telefon prve generacije koji ne izgleda ništa posebno i nije nešto impresivan, dok se trenutno priprema telefon druge generacije koji deluje mnogo kvalitetnije. Video sa MWC-a možete videti u ovom tekstu.

Ono što se dešavalo prethodnih par nedelja je da je organizovan u Moskvi Idea Camp za gedžet fanove, developere, YotaPhone korisnike i kreativne direktore, kako bi zajedno brejnstormovali o novim mogućnostima YotaPhone i novim potencijalnim aplikacijama. Na događaju je bilo oko 200 ljudi i zajedničkim snagama su došli do dve ideje.

Yota devices Idean Camp

Kako je Ink ekran idealan za obaveštenja, došli su do zaključka da ga treba eksploatisati maksimalno, pa je jedna ideja da se napravi aplikacija koja će generisati obaveštenje bazirana na lokaciji i na osnovu potreba korisnika. Recimo, dali su primer, da kada korisnik Yota telefona ode u garažu, da te baš onda telefon podseti da treba nešto da uradiš u vezi auta. Realno, ovo već i postoji ali ne za telefon sa dva ekrana, a i ono što postoji nije još savršeno.

Druga ideja koju je podržala publika na događaju je predlog da se implementira Back Scrolling. Znači da se skrolovanjem po ekranu na zadnjem delu telefona, ustvari skroluje sadržaj na prednjem ekranu. Ovo je zanimljivo. 😀

Inače se Yota phone prve generacije prodaje u Rusiji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj,Španiji i Britaniji a druga generacija telefona se očekuje da bude puštena na tržište u četvrtom kvartalu ove godine.

Mislim da je ovaj potez Yota Devices kompanije da naprave Idea Camp skroz ok, jer su na taj način poslali poruku ljudima da slušaju korisnike i da žele da čuju ideje, da su otvoreni.

Tags: dva ekranaIdea campidejeInk ekranMoskvaobavestenjaRusijaYotaPhone

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *