Šta možemo očekivati na CES 2014?

Objavila u 03/01/2014 u 18:15

Kao i svake godine, u januaru u prvoj polovini meseca odigrava se CES sajam u Las Vegasu. Ovo je jedan od najvećih sajmova u svetu posvećen potrošačkoj elektronici. Prvi CES se održao 1967. godine u Njujorku. Ove 2014. godine sajam se održava od 7. do 10. januara. Kao i svake godine, 2 dana uoči zvaničnog početka sajma, mnoge kompanije se odluče da održe press konferencije na kojima ukratko predstave šta će izlagati na sajtu. Tako da najveće najave sa CES-a možete očekivati u toku 5. i 6. januara.

Ove godine bi fokus trebao biti na 4K televizorima, tabletima i pametnim telefonima. Kada je reč o pametnim telefonima, Pebble je najavio “nešto specijalno” za CES. Najava se očekuje 6. januara u 8 uveče po našem vremenu, live stream će biti na njihovom sajtu. Francuska kompanija Archos je najavila prikaz linije pametnih satova čiji dizajn bi trebao da bude sličan Pebble dizajnu a cena ispod 50 dolara. Očekuje se da Sony predstavi njihovu treću generaciju pametnih satova. Očekuje se da se i druge kompanije priključe sa ponudom pametnih satova.

Što se tableta tiče, južnokorejski gigant Samsung bi trebalo da je pripremio novu liniju Galaxy Tab uređaja. Priča se tabletu Galaxy Note Pro koji bi trebao ad ima ekran 12,2 inča, rezolucije 2560×1600 piksela, 2,4GHz procesor, 3 GB RAM-a i bateriju od 9500mAh kako je preneo ZDNet Korea. Takođe i Archos planira da predstavi tablet od 7 inča koji je dizajniran da predstavlja hub koji povezuje kućnu elektroniku. Acer će lansirati osveženu verziju Iconia B1 i Iconia A1 Android tableta. B1 bi trebao da bude tanji a A1 sa kućištem od aluminijuma.

Ono što će definitivno biti hit 2014. godine su 4K televizori. Netflix servis će predstaviti partnere za njihov 4K streaming plan. LG će predstaviti 4K zakrivljene televizore od 55, 65 i 77 inča. Njihova press konferencija je zakazana za ponedeljak (6. januar) u 5 popodne po našem vremenu. Dok će Polaroid predstaviti 4K televizore po nižim cenama.

Od pametnih telefona, očekuje se da Lenovo predstavi uređaj od 5,5 inča koji pogoni Qualcomm-ov quad core procesor Snapdragon 800.

Šta vi očekujete na CES 2014?

 

Tags: 4k televizoriCES 2014kućna elektronikaLas Vegaspametni satovipotrosacka elektronikasajam

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *