Sony predstavio Sony Android TV i pametni sat #CES2015

Objavila u 06/01/2015 u 12:56

Ako noćas niste gledali Sony-jevu konferenciju za novinare na CES sajmu, a to želite, evo kompletnog snimka:

A opet ako nemate sat vremena da pogledate snimak, Verge je napravo video od 7 minuta u kojem je sumirana konferencija:

Pametni televizor na ANdroid TV platformi

CEO Sony-ja Kaz Hirai predstavio je najnoviji pametni televizor koji radi na Google-ovoj novoj platformi za televiziju, Android TV. Ovo je veliki napredak za Sony u pogledu razvoja softvera za televizore. Razlika između originalnog Google TV pristupa je u tome što je Android TV potpuno odvojena platforma od mobilne Android platforme.

Televizor X900C sa 4K rezolucijom koji su predstavili na konferenciji je tanji od Xperia telefona. Televizor je neverovatno tanak svega 4.9 mm! Bacite pogled na video (Uglavnom koristim Verge video klipove jer su izgleda najbolje odradili posao na CES-u ove godine):

SmartWatch 3 od nerđajućeg čelika

Sony je predstavio još jednu verziju pametnog sata SmartWatch 3 ali ovog puta od nerđajućeg čelika koji će biti dostupan već sledećeg meseca. Inače je Sony predstavio SmartWatch 3 SWR50 prošle godine. Sat ima istu specifikaciju kao SW3 (1.6-inča ekran rezolucije 320 × 320 px, IP68, Quad ARM A7, 1.2 Ghz, 512MB RAM) samo su ovog puta sa atletskog dizajna napravili potpuno elegantan dizajn.SmartWatch nerđajući čelik

Aplikacije i Android Wear

SmartWatch 3 koristi Android Wear i Sony se usresredio ovog puta više na razvoj aplikacija za pametne telefone. Golfshot i iFit su prve dve aplikacije na kojima aktivno rade grupe programera i stvaraju Andorid Wear iskustvo sa samostalnim mogućnostima koje SmartWatch 3 poseduje. Od januara, svaki SmartWatch 3 korisnik će imati ekskluzivni pristup premijum Golfshot i iFit aplikacijma koje su značajno unapređene.

Lifelog aplikacija je odavno već dostupna za preuzimanje sa Google Play Store prodavnice i ona pomaže korisniku da postigne lične ciljeve, da prate napredak, upoznaju sebe i donesete bolje odluke o zdravlju a pritom se zabavite. Korisnici sada mogu pristupiti Lifelog-u i putem sajta lifelog.sonymobile.com. U pitanju je nov web interfejs koji korisiti otvorenu API funkcionalnost i poslednje HTML5 tehnologije, za bolje vizuelno iskustvo.

“Naš pristup pametnoj, nosivoj tehnologiji je zasnovan na utemeljenim i raznovrsnim iskustvima korisnika, i pružanju izbora lepih, funkcionalnih proizvoda,” izjavio je Kaz Tajima, viši potpredsednik, rukovodilac UX kreativnog dizajna i planiranja Sony Mobile Communication-sa. “Ekspanzija Lifelog-a –u smislu njegovog otvorenog API-ja i naše vizije novih nosivih koncepata – omogućiće našim kreativnim partnerima da integrišu njihove aplikacije i usluge na našoj platformi – pružajući našim korisnicima pristup bogatijim, najšarolikijim prenosivim ekosistemima”.

Sony se udržio sa raznim lifestyle i zdravstvenim aplikacijama, kako biste dobili najviše od servisa koji već volite i kako biste otkrili nove koje će upotpuniti vaše SmartWear i Lifelog iskustvo. Uskoro, uz Lifelog aplikaciju moćićete da:

  • Pristupite IFTTT recipes i intuitivnije povežete Lifelog i vaše omiljene aplikacije
  • Razvijete zdrave navike uz Habit Monster, kako biste naučili više o sebi zajedno sa Lifelog aplikacijom
  • Koristite Withings Smart Body Analyzer i njegove ostale zdravstvene uređaje kako biste pratili svoju težinu,BMI indeks i procenat telesne masnoće u Lifelog aplikaciji

“Lifelog je inspiracija kroz uvid u podatke i naši prvi partneri nam pomažu da ih oživimo na nove načine’’ rekao je Yasuharu Nomura, Experience Planning direktor u Sony Mobile Communications-u. “Mi smo posebno dizajnirali Lifelog platformu sa otvorenim principima, sa mogućnošću koja će pomoći programerima da izgrade nova iskustva i pristupe Sony ekosistemu kao nikada do sada – Uzbudljiva godina je pred nama”.

SmartEyeglass Developer Edition

Sony naočare

Paralelno sa lansiranjem novog softvera, Sony Corporation takođe omogućava pristup novim aplikacijama za postojeći prototip, SmartEyeglass Developer Edition, zajedno sa novim konceptualnim stilom, SmartEyeglass Attach! – objektiv sa ekranom koji se pričvršćuje na regularne naočare, omogućavajući programerima da kreiraju aplikacije za sport i performanse.

Same naočare Sony je predstavio u septembru 2014. godine:

Na video klipu ispod možete videti Sony-jev odgovor na Google Glass koji je još u developer edition verziji.

Sony Walkman ZX2

Sony Walkman ZX2 Sony Walkman ZX2

Sony je predstavio i  Walkman ZX2. Kako možete videti na fotografijama to je uređaj koji je potpuno posvećen muzici. Ima 128 GB prostora za muziku i mogućnost proširenja prostora sa microSD karticom. Uređaj ima NFC, Bluetooth i Wifi podršku i bateriju koja može da izdrži 60 sati reprodukcije muzike visokog kvaliteta! Walkman ima S-Master HX procesor koji omogućuje visok kvalitet zvuka i slušalice koje podržavaju ovu visoku rezoluciju zvuka kako bi uživali. Kažu da je kompletan uređaj napravljen od materijala koji savršeno prenose zvuk. Uređaj ima pristup Google Play prodavnici i pokreće ga Android 4.2. Sve ovo će koštati 1200 dolara, što nimalo nije jeftino.

Sony Walkman ZX2 Android 4.2

Tags: android tvAndroid WearCES2015LifelogSmartEyeglass Developer EditionSmartWatch 3 čelikSony konferencija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *