Samsung Galaxy S6 od metala i stakla #MWC15

Objavila u 01/03/2015 u 21:03

Samsung je u Barseloni na unpacked događaju predstavio 2 nova modela telefona Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 edge. U nastavku je skraćena verzija zvaničnog saopštenja.

Barselona/Beograd, 1. mart 2015. – Kompanija Samsung Electronics danas je predstavila svoje potpuno redefinisane smart telefone, modele Galaxy S6 i Galaxy S6 edge. Stvarajući nove standarde u oblasti dizajna, izrade i performansi, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge predstavljaju spoj premium materijala sa najnaprednijom Samsungovom tehnologijom, nudeći korisnicima vrhunsko mobilno iskustvo.

„Sa potpuno novim modelima Galaxy S6 i Galaxy S6 edge, Samsung nudi ono što tek dolazi u svetu mobilnosti, zajedno sa novim standardom koji će pokretati globalni mobilni program“, istakao je Dž. K. Šin, predsednik i generalni direktor divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Slušajući naše korisnike i učeći iz uspeha i promašaja, stalno podstičemo napredak novih tehnologija i ideja. Uz iznova osmišljeni dizajn, jaku mrežu partnera i nove servise, modeli Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge nude korisnicima vrhunsko iskustvo u svim opcijama smart telefona.“

Pažljivo izrađeni od metala i stakla, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge predstavljaju spoj svrsishodnog dizajna i moćnih funkcija. Naročito Galaxy S6 edge ima jedinstvenu lepotu, pri čemu dobro leži u ruci, nudeći impresivno iskustvo gledanja uz prvi displej na svetu koji je zakrivljen sa obe strane. Stakleno telo, izrađeno od najotpornijeg stakla do danas, Corning® Gorilla Glass® 4, dolazi u paleti živopisnih tonova nakita, uključujući boje kao što su „beli biser“, „crni safir“, „zlato i platina“, „plavi topaz“ i „zeleni smaragd“, koji otkrivaju jedinstvenu vizuelnu strukturu jer se na njima prelama prirodno svetlo. Ovaj vanvremenski dizajn zahtevao je pionirsku tehnologiju izrade i kontrolu kvaliteta, što odvaja modele Galaxy S6 i Galaxy S6 edge od svakog drugog mobilnog uređaja na tržištu. Vrhunska estetika uređaja pruža pravu vrednost a dopunjava je potpuno nov i jednostavniji interfejs koji značajno poboljšava korišćenje i funkcionalnost. Prefinjeno i u potpunosti optimizovano korisničko iskustvo pojednostavljuje aplikacije i nudi funkcije i podešavanja na mnogo intuitivniji način.

Galaxy S6_Combination_White Pearl

Živopisne slike uz brzu kameru

Modeli Galaxy S6 i Galaxy S6 edge opremljeni su neverovatno vernom, svetlom i brzom prednjom i zadnjom kamerom. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije kako na sekundarnoj kameri spreda (5MP) i primarnoj kameri pozadi (16MP) pružaju najsuperiorniji kvalitet slike kod smart telefona, čak i u mraku. Uz to, opcije kao što su automatski HDR u realnom vremenu, pametna optička stabilizacija slike (OIS) i IR detekcija balansa belog, pružaju naprednu svetlosnu osetljivost i besprekorna fotografska rešenja. Takođe, nova funkcija brzog lansiranja korisnicima pruža brz i direktan pristup kameri sa bilo kog ekrana za samo 0.7 sekundi* jednostavnim duplim klikom na dugme za osnovni ekran. Te napredne funkcije kamere omogućavaju korisnicima da ovekoveče svoje najdraže i najličnije trenutke u beskompromisnom kvalitetu, kako god i gde god žele.

Super-brzo i bežično punjenje

Sa ugrađenom tehnologijom za bežično punjenje sa WPC i PMA sertifikatima, modeli Galaxy S6 i Galaxy S6 edge postavljaju novi standard u toj grani industrije za univerzalno bežično punjenje. Ovi uređaji rade na svakom bežičnom punjaču koji se može naći na tržištu, a koji podržava WPC i PMA standarde. Poseduju i neverovatno brzo punjenje preko kabla, za 1.5 put brže od modela Galaxy S5, dajući oko 4 sata korišćenja posle samo 10 minuta punjenja.*

Najmodernija tehnologija izrade jezgra

Tanki (6.8 mm/7.0mm edge) i lagani (138g /132g edge), modeli Galaxy S6 i Galaxy S6 edge uključuju najnapredniju, najmoderniju Samsungovu tehnologiju izrade jezgra koja se danas može naći. Prvi svetski mobilni procesor od 14nm sa platformom od 64 bita, novi memorijski sistem LPDDR4 i UFS 2.0 fleš memorija pružaju jače performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije. Uz to, 1440P/VP9, prvi svetski kodek koji se bazira na hardveru, omogućava korisnicima da uživaju u gledanju video snimaka visoke rezolucije uz manju potrošnju energije. Takođe, Quad HD Super AMOLED ekran od 5.1 inča nudi korisnicima najveću gustinu piksela od 577ppi. Bolja vidljivost napolju uz osvetljeniji displej (600cd/mm) dozvoljava korisnicima da uživaju u sadržajima na svakom mestu i u svako vreme.

Lako i zaštićeno plaćanje mobilnim telefonom

Samsung Pay, novi i jednostavni mobilni servis za plaćanje koji će biti kompatibilan sa više lokacija od bilo koje konkurentske ponude u jednoj aplikaciji, biće lansiran na uređajima Galaxy S6 i Galaxy S6 edge u SAD tokom druge polovine ove godine. Zaštićen platformom Samsung KNOX, skeniranjem otiska prsta i naprednim označavanjem, Samsung Pay radi sa NFC i MST tehnologijama, što čini da podjednako dobro radi bez obzira na uređaj, trgovca ili ko je izdao karticu.

Veća bezbednost

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge zasnivaju se na unapređenom Samsung KNOX-u, sveobuhvatnoj bezbednosnoj mobilnoj platformi, nudeći vrhunske zaštitne funkcije u realnom vremenu od potencijalnih napada. Oba nova uređaja spremna su za momentalnu primenu u korporativnim uslovima, sa vodećim unapređenjima MDM i KNOX što pojednostavljuje i poboljšava upravljanje mobilnim uređajem. Uz to, funkcija Find My Mobile obezbeđuje izgubljene uređaje i štiti lične informacije putem nekoliko servisa, uključujući novu opciju sa daljinskom kontrolom “Reactivation lock.” Sa unapređenim dodirnim skenerom otiska prsta, pruža i brzu potvrdu identiteta i čuva zaštićene podatke u sigurnom skladištenom prostoru.
Galaxy S6 i Galaxy S6 edge biće dostupni na svetskom tržištu od 10. aprila 2015.godine, u varijantama od 32/64/128GB skladištenog prostora, u bojama „beli biser“, „crni safir“, „zlato i platina“, „plavi topaz“ (samo Galaxy S6) i „zeleni smaragd“ (samo Galaxy S6 edge).

*Prosečna brzina koja se bazira na internom testiranju koje je sproveo Samsung. Rezultati mogu da variraju u zavisnosti od uređaja ili situacije.

Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge – specifikacije proizvoda:

Galaxy S6Galaxy S6 edge
MrežaLTE Cat.6 (300/50Mbps)
Displej5.1″ Quad HD(2560×1440) 577ppi, Super AMOLED5.1″ Quad HD(2560×1440) 577ppi, Super AMOLED, Dual edge
Procesor aplikacijaQuad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, procesor aplikacija od osam jezgra
OSAndroid 5.0 (Lollipop)
Kamera16MP OIS (primarna), 5MP (sekundarna)
VideoMP4,M4V,3GP,3G2,WMV,ASF,AVI,FLV,MKV,WEBM, VP9
AudioAudio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS
Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Funkcije kamereQuick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR(Front & Rear) , F1.9, Low Light Video(Front & Rear), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode, Selective Focus
Dodatne funkcijeUltra Power Saving Mode
Download Booster
S Health 4.0
Samsung Pay
Smart Manager
Microsoft Apps (OneDrive 115GB 2 godine, OneNote)
Sound Alive+
Themes
Quick Connect
Private Mode
S Finder, S Voice
Google mobilni servisiChrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
KonektivnostWiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2×2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot
Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+
USB: USB 2.0
NFC
IR Remote
SenzorAccelerometer, Light, Gyroscope, Proximity, Compass, Barometer, Fingerprint, Hall, HRM
MemorijaRAM: 3GB, LPDDR4
Interna memorija: 32/64/128GB, UFS 2.0
Bežično punjenjeWPC1.1 (4.6W izlaz) & PMA 1.0 (4.2W) kompatibilnost
Dimenzije143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g
Baterija2,550mAh2,600mAh

 

Tags: BarselonaMWC sajamMWC15Samsung Galaxy S6Samsung Galaxy S6 edgespecifikacijaunpacked

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *