Oslobodite vaš Android na Danu Slobode Softvera u Srbiji

Objavio u 04/09/2012 u 8:34

Ekipa koja organizuje Dan Slobode Softvera u Srbiji nas je kontaktirala i pitala da li želimo da prisustvujemo ovom događaju i da li želimo da ga podržimo. Naravno da želimo da oslobodimo Androide, mi se na SrboDroidu već dve godine zalažemo za ovo … naravno znate o čemu pričamo: rutovanje, otključavanje bootloader-a, flešovanje Custom ROM-ova, CyanogenMod, MIUI, AOKP, AOSP i ostale  kul stvari 🙂

Pridružite nam se u ultimativnoj zabavi gikova i oslobodite male zelene robote u vašim telefonima. Skinite korporativni softver koji dolazi sa telefonima i naučite dosta novih stvari.

Evo i zvaničnog saopštenja:

Dan slobode softvera (eng: Software Freedom Day – SFD) je godišnja proslava slobodnog softvera širom sveta. Osmišljen da upozna javnost sa slobodnom softverom.

Povodom obeležavanja dana slobode softvera širom sveta 15. septembra, u galeriji “Ozon” sa početkom u 13 časova biće održan događaj kojem će prisustvovati zajednice koje se bave slobodnim softverom u Srbiji.

Pored uvoda u slobodan i softver otvorenog koda (eng: Free/Libre and Open Source Software – FLOSS), pričaće se o upotrebi slobodnog softvera u svakodnevnom životu i preduzećima.
Posetioci će moći da saznaju koji su to popularni besplatni i slobodni programi, da saznaju više o zajednicama u Srbiji i kako dobiti pomoć od njih.

Planirani program će trajati od 13 do 17 časova, dok će nakon toga biti međusobno druženje posetilaca i članova zajednica.

Zajednice koje će prisustvovati ovom događaju su Mozilla Srbija, Ubuntu Srbija, Linux Mint Srbija, LibreOffice Srbija, LiBRE! tim, LUGoNS i Slackware Srbija.

Svoju podršku na tom događaju daće i Piratska partija, SrboDroid tim i neformalna grupa SUNCE.

Događaji su objavljeni na Fejsbuku i G+ društvenim mrežama gde se možete prijaviti da ćete prisustvovati.

[via Mozilla Srbija]

Tags: Android SrbijaDan SlobodeFLOSSLiBRELibreOfficeLUGoNSMintMozillaopen sourcePiratska partijaSFDSlackwareSlobodan SoftverSrbijaUbuntu Linux

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *