Nvidia (live stream) na CES 2013

Objavila u 06/01/2013 u 17:29

Nvidia-Tegra-4Uskoro počinje CES  (Consumer Electronics Show), događaj koji nazivaju i Super Bowl za ICT industriju. CES počinje 8. i traje do 11. januara 2013. Kao i svake godine, pre zvaničnog početka sajma, možemo očekivati keynotes velikih kompanija na kojima nam uvek predstave nešto novo što možemo očekivati u narednoj godini.

Ove godine NVIDIA je prva kompanija koja će održati keynote na CES. Priča se da će NVIDIA da predstavi Tegra 4 čip. Kako piše na NVIDIA-ijinom sajtu, live prenos keynotes-a možemo očekivati u 8 sati uveče, 6. januara po pacifičkom vremenu (PST). Što bi trebalo da je 5 ujutru, 7. januara po našem vremenu. Pa eto ako budete tada budni, bacite pogled na live prenos na linku.

Ono što je iscurelo od informacija u vezi Tegra 4 čipa je da će postojati dve verzije: Wayne i Grey. Očekuje se da će Wayne imati 8 ARM Cortex-A15 jezgara. o_O Tegra Grey se očekuje da će biti slabiji čip sa 4G LTE podrškom. Tegra 4 čipovi će biti izrađeni u 28 nm tehnologiji. Nagoveštava se da bi uređaji sa Tegra 4 čipom mogli da se pojave na tržištu već u prvom i drugom kvartalu 2013. godine.

Tags: CESCES 2013Consumer Electronics Showdogađajkeynotesnvidiasajam

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *