Huawei kompanija predstavila njihov prvi pametni sat #MWC15

Objavila u 01/03/2015 u 21:15

1. mart 2015, Beograd-Barselona: Kompanija Huawei premijerno je pred posetiocima Svetskog kongresa mobilnih uređaja u Barseloni (Mobile World Congress -MWC) 2015 predstavila svoj prvi pametni sat vrhunske elegancije. Sat ima 1.4-inčni ekran osetljiv na dodir, safirno sočivo otporno na ogrebotine, okvir napravljen od nerđajućeg čelika, ugrađen pulsometar i 6 senzora za praćenje pokreta.

“Odgovorili smo na potrebe korisnika širom sveta koji su tražili pametan sat neprolaznog dizajna. U skladu sa našim ključnim sloganom “Make it possible” Huawei je kreirao inovativan premium pametni sat” rekao je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. “Kao prvi u nizu prenosivih premium proizvoda, Huawei sat je dizajniran i kreiran da unapredi život korisnika i bude deo njihove svakodnevice.”

Huawei Watch

Neprolazan dizajn

Zahvaljujući timu iskusnih dizajnera, posebna pažnja posvećena je detaljima, među kojima se izdvaja svetlucavi 1.4-inčni displej rezolucije 400 x 400 piksela.
Ciferblat, okvir i kopča sata napravljene su od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika koji Huawei sat čini 40 procenata jačim. Sat poseduje i tzv. „intuitivno dugme“ koje omogućava razna praćenja životnog tempa korisnika, a dolazi sa megnetnom stanicom za punjenje. Uz to, Huawei je razmišljao i o različitim ukusima korisnika, pa je tako moguće da vaš sat bude u nekoj od tri dostupne boje, različitih stilova i materijala.

Pametna unutrašnjost

Uz pomoć Android Wear notifikacije o SMS-u, email-u, kalendar-u, aplikacijama i telefonskom pozivu postale su pristupačnije nego pre. Kompatibilan sa pametnim telefonima koji poseduju od Android 4.3 ili više, Huawei sat ima moćan procesor od 1.2 GHz, koji uključuje 4GB memorije, 512MB RAM-a i Bluetooth 4.1. Huawei sat poseduje pulsometar, 6 sensora pokreta i sensor za merenje atmosferskog pritiska koji u realnom vremenu detektuju da li korisnik šeta, trči, vozi bicikl, pešači ili spava. Konkretno, korisnici mogu pratiti sve, od broja kalorija koje su sagoreli, rada srca, visine na koju su se popeli, broja načinjenih koraka do pređenog puta.

Pametni sat će biti dostupan u tri moderne boje: srebrna, crna i zlatna, u 20 zemalja.

Huawei Watch

Huawei Watch

Huawei Watch

Tags: Android WearBarselonaHuaweiHuawei pametni satHuawei WatchMWC15

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *