Hakaton: 48 sati – 40 učesnika 15 aplikacija za aktivizam

Objavila u 26/07/2012 u 12:43

hakatonOrganizacija SEE ICT iz Beograda uz podršku Instituta za održive zajednice i USAID-a organizuje u oktobru 2012. „Hakaton za promene“ – maraton od 48 sati razvoja društveno korisnih mobilnih i veb aplikacija koji promoviše nove tehnologije i inovaciju u službi aktivizma.

Pozivamo dizajnere i developere iz cele Srbije da se prijave za učešće na projektu. Hakaton je prilika da se oprobate u razvoju aktivističkih mobilnih i veb aplikacija kojima rešavamo konkretne društvene probleme. Razvijaćete nešto potpuno originalno, za svoju dušu, sa zanimljivom novom ekipom, u neobičnom okruženju i kreativnoj atmosferi, uz puno zabavnih aktivnosti, energetskih pića, brze hrane, čokolada i sličnih zanimacija.

Reč je o drugačijem iskustvu rada i zabave od 48 sati, ako ste upali u rutinu sa poslom, pobećićete od nje, a ako niste, moćićete da rešavate jedan interesantan i potpuno drugačiji problem.

U razvoju ćemo koristiti Facebook, Twitter, Google Maps API i sve druge izvore koji su nam dostupni. Možemo da pravimo iOS, Android aplikacije, veb aplikacije, igre i druga inovativna rešenja.

„Social Change Hackathon“ se dešava tokom oktobra i novembra 2012, kroz tri ključne aktivnosti, to su:

– Uvodna radionica za upoznavanje i kreiranje početnog koncepta aplikacija
– 48-časovni Hakaton na kome će same aplikacije biti razvijane
– Specijalno izdanje Mobile Monday događaja, predstavljanje rezultata projekta

Za inspiraciju i ideju o tome šta vam Hakaton može pružiti pogledajte šta pravimo i primere društveno korisnih aplikacija.

Tags: aktivizamAndroidaplikacijedeveloperidevelopmentdizajnerieventHakatonmobilne

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *