Google predstavlja svoj novi Android operativni sistem na droidcon Zagrebu!

Objavio u 03/04/2016 u 16:43

Objavljeni su keynote predavači konferencije droidcon Zagreb koja će se krajem aprila (27.-29.4.) održati u Hotelu Antunović, a radi se o Wojteku Kalicińskom iz Googla koji će ovom prilikom predstaviti željno iščekivanu novu verziju Androida za 2016. Godinu – Android N u predavanju “What’s new in Android“, te o Eriku Hellmanu koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u kompanijama poput Spotify i Sony, a koji će održati predavanje pod nazivom “10 common mistakes that Android developers do“.

Zadnjih meseci puno se pričalo o tome šta nam novi Android donosi, a prva verzija Androida N tako je već i ugledala svetlo dana oduševivši Android zajednicu. Na droidconu Zagreb imaćete mogućnost da iz prve ruke čujete sve o promenama i funkcijama nove verzije Androida koje nam je Google pripremio: od mogućnosti rada u više prozora, interaktivnih notifikacija, preko blokiranja pojedinih brojeva do optimizacije trajanja baterije. Organizatori ističu kako je dolazak Googla na konferenciju rezultat višemesečnih pregovora budući da Google pomno bira konferencije na kojima će prezentovati svoje novitete, stoga su vrlo ponosni da je upravo droidcon Zagreb jedna od tih. Drugi dan konferencije otvoriće Erik Hellman, čest i drag gost globalnih droidcon konferencija čiji su blogovi i knjiga “Android Programming: Pushing the limits” osnovna literatura svakog Androidaša.

Osim istaknutih keynote-a lista droidcon Zagreb govornika već sad izgleda prilično primamljivo tako da će svoje predstavnike na konferenciji imati i niz drugih svetski poznatih kompanija kao na primer BlablaCar, Groupon, Paypal, Shazam, Gradle, Jetbrains, no ne smemo zaboraviti spomenuti i domaće snage Infinum, Five, UX Passion, Undabot, troido i tako dalje.

Među partnerima ovogodišnjeg droidcona Zagreb našle su se, između ostalog, i globalne kompanije poput Vodafona, ARMa, te Ubera koji je za posetitelje konferencije pripremio i posebnu ponudu od 50% popusta na dve vožnje, a važno je istaći da su i lokalne kompanije prepoznale značaj ovog događaja te su tako droidcon Zagreb podržali i Undabot, Decode, Trikoder, troido … Ukoliko i vi želite svoju kompaniju predstaviti na konferenciji u izlagačkom delu, ili želite ostvariti neki oblik saradnje, javite se na [email protected], a sve ostale podsećamo da svoju Early Bird kotizaciju po cijeni od 800kn (~105 eur) kupe do 15.4.!

Ne propustite biti deo droidcon Zagreba jer BIT ĆE MRAK!

Tags: android ndroidcongooglekonferencijaZagreb

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *