Elegantni Xperia T3 pametni telefon je stigao u Srbiju

Objavila u 15/08/2014 u 22:18

Bili smo juče na Private View zabavi gde je predstavljen novi Sony Xperia T3 telefon za srpsko tržište. Na žurci su bili Sony partneri iz regiona i veliki broj novinara koji su imali priliku da opipaju i isprobaju novi Sony Xperia T3 telefon. Ja sam se poigrala sa ljubičastim primerkom koji na dodir deluje izuzetno elegantno i luksuzno. Telefon je tanak 7 mm i težak svega 148 grama. Dizajn Xperia T3 modela je poprilično drugačiji od Xperia Z2 modela. Xperia T3 ima okvir od nerđajućeg čelika što mu daje dodatnu čvrstinu i izdržljivost kao i elegantan dizajn. Čelični okvir se koristi i kao antena telefona, pa je time spojena funkcionalnost i forma.  Sa zadnje strane je mat plastika prepoznatljiva za skuplje Sony modele. Sve je vrlo kompaktno i savršeno uklopljeno, kako Sony to ume. Pozadina telefona je dostupna u 3 boje: ljubičasta, crna i bela. Sva tri izgledaju prelepo. Meni je ljubičasti bio najupečatljiviji, potom beli i na kraju crni.

Telefon ima ekran od 5,3 inča i spada u veće telefone na tržištu. Pored velikog ekrana, zbog njegove težine, vrlo ga je lako držati  ruci i rukovati njim. Nekome bi se ovo dopalo a nekom ne. Meni je telefon predivan i verovatno bih se navikla na veličinu ekrana brzo. A pošto uvek imam torbu sa sobom, ne bi mi bio problem da ga nosim.

Što se ostalih specifikacija tiče, telefon ima rezoluciju ekrana 720 x 1280 piksela sa gustinom piksela 277, što je ok. Zapravo, ovo je sada standardna rezolucija. Ima četvorojezgardni procesor na 1,4 GHz (Qualcomm MSM8928-2 Snapdragon 400) i GPU Adreno 305. Ima 8 GB interne memorije i 1GB RAM-a. Ima i slot za mikro SD karticu pa se tako može proširiti memorija po potrebi do 32GB. Telefon dolazi sa kamerom od 8 MP.

Što se softvera tiče, telefon dolazi sa KitKat verzijom 4.4.2 i kompletnim Sony softverom i aplikacijama.

Sve u svemu, ovde se radi o jednom prelepom telefonu, vrlo dobrih performansi, što ga svrstava u višu srednju klasu. Odličan uređaj u svakom slučaju.

Xperia T3 je savršen za korisnike za stilom koji ne žele da prave kompromise po pitanju dizajna ili tehnologije, Xperia T3 će biti dostupan u maloprodaji od sledeće nedelje po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 49.999,00 dinara.

Tags: čelični okvirdizajnperformansepredstavljanjeSony SrbijaSony Xperia T3SrbijaXperia T3

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *