Alcatel je upravo objavio reverzibilni One Touch Idol 3, u dve varijante #MWC15

Objavio u 02/03/2015 u 20:50

Alcatel je imao dosta uređaja koje je prikazao na MWC 2015, ali ova dva uređaja, One Touch Idol 3 – 4.7” i 5.5” modeli, se ističu sa svojom tzv. reverzibilnošću.

Ovo prosto znači, da ova dva uređaja, zahvaljujući njihovom simetričnom dizajnu i prilagođenom inetrfejsu, možete koristiti u obrnutom položaju, tj. da pričate sa gornjim delom telefona okrenutim na dole. Ovo je moguće zahvaljujući napred-okrenutim JBL stereo zvučnjacima sa Harman Kadron Clari-Fi tehnologijom za bolji zvuk, koji ujedno mogu da budu i mikrofoni za razgovor – čime se omogućuje reverzibilnost. Na žalost, dugme za otključavanje/zaključavanje , kao i dugimići za pojačavanje i smanjivanje zvuka, su fiksong položaja, pa ako prevrnete telefon , ovi dugmići će biti na nezgodnom položaju za dohvatiti. Tako da će te telefon najverovatnije želeti da koristiti u “normalnom”položaju.

alcatel-onetouch-idol-3-lead

U pogledu dizajna, oba modela izgledaju prijatno na oko. Ono što se primećuje jeste da su oba modela veoma tanka u odnosu na njihovu veličinu ekrana, 5.5 inčni model je tanak svega 7.55mm, a dok je manji 4.7” model je debljine 7.4mm.

Ono što ova dva uređaja razlikuje osim njihove dijagonale ekrana jesu i specifikacije. Veći One Touch Idol 3 je bolje opremljen. Veći model poseduje IPS ekran dijagonale 5.5” sa 1080p rezolucijom, a dok manji model koristi ekran rezolucije 720p, mada oba uređaja koriste Technicolor poboljšanje boja, koje poboljšava vidljivost ekrana čak I pri direktnim izlaganju sunčevim zracima. 5.5-inčni uređaj pokreće Snapdragon 615 čipset sa 64-bitnim osmo-jezgarnim procesorom, zajedno sa 2GB RAM-a, a dok 4.7-inčni model koristi Snapdragon 405 sa 1GB RAM-a. Oba uređaja koriste Android 5.0.2 Lollipop, sa ponekim Alcatel-ovim dodacima.

Što se fotografisanja tiče, oba modela koriste kamere rezolucije 13MP sa jednim LED flešom. A dok kod prednje kamere postoji razlika, veći model ima 8MP a manji 5MP, a obe poseduju 86 stepeni širok ugao vidljivosti.

I na kraju oba modela poseduju 16GB interne memorije, kao i opcija da skladištna memorija dodatno proširi sa microSD karticom (do 128GB). Manji uređaj će pokretati baterija kapaciteta 2000 mAh, a većeg će pokretati baterija od 2910 mAh. Oba modela će biti dostupna u dual SIM varijanti.

Cena ovih uređaja je veoma agresivna, 5.5” model će koštati 250 €, a dok za 4.7” model će vam trebati 200 €. Dostupnost još uvek nije potvrđena, ali je najavljeno da ovi telefoni biti dostupni negde u drugom kvartalu.

Tags: AlcatelBarselona sajamMWC15OneTouch Idol 3predstavljanje

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Uzeo sam pre nedelju dana ovaj telefon i sve je bilo super dok nisam upgrade-ovao sistem. Sad je trenutno verzija 5.0.2-01005 Nekako mi se cini kao da je kvalitet slike opao, dosta je mutnija nego pre. I video npr. na Instagramu je dosta losijeg kvaliteta nego ranije. Da li postoji mogucnost da vratim prethodnu verziju? Hvala unapred ! Pozdrav!

  • Mogu da kažem da sam potpuno zadovoljan s’ onim što sam pročitao 😀

    Ne ozbiljno, Alcatel me baš iznenadio.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *