Vodootporni gedžeti sa HzO

Objavila u 17/11/2011 u 11:48

HzO nanotechnologyZamislite da možete svaki vaš gedžet učiniti vodootpornim. Pa sa telefonom odete da se brčkate na moru i tvitate iz vode a tek fotografije? 😀 Ili recimo mp3 player koji je vodootporan pa slušate muziku u vodi dok plutate na površini daleko od obale. Uh, ja se već zamislila…

Ekipa koja predstavlja izum HzO demonstrirala je na video klipu kako Samsung Galaxy S 2 prima poziv i kada je pod vodom. HzO je vodootporna tehnologija koja se zasniva na nanotehnologiji koja kreira zaštitni film oko elektronskih komponenti. Kada se takav tretiran uređaj potopi u vodu, voda ulazi u uređaj i okružuje ga sa svih strana ali ne šteti samom uređaju. Totalno ludački. 😀 Naravno ta nanometarska barijera uopšte nije vidljiva, tako da nemate utisak da je uređaj nekako zaštićen od vode.

Ne zna se ništa više o ovome, kao ni na koji način se uređaj načini vodootpornim. Jedino se zna da će u januaru na CES događaju biti više reči o ovoj tehnologiji. I da HzO grupa sarađuje sa Zagg kompanijom u vezi distribucije.

Tags: Gedžettehnologija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *