Scalado Remove biće predstavljen na MWC 2012

Objavila u 15/02/2012 u 12:17

scalado

Posle CES događaja u susret nam ide MWC (Mobile World Congress) u Barseloni od 27. februara do 1. marta. Već uveliko se najavljuju premijere za ovaj događaj. Firma Scalado je na najavila njihovu novu aplikaciju za mobilne telefone koji su nazvali Scalado Remove i predstaviće tehnologiju koju koriste.

Scalado Remove je aplikacija koja omogućava da popravite fotografiju koju ste napravili tako što imate mogućnost da uklonite slučajne prolaznike sa nje. Da ne bih više objašnjavala o čemu se radi, pogledajte video klip. Ovo je sjajno!

Aplikacija zapravo kreira kompozitni snimak više frejmova odjednom, što kasnije omogućava da odaberete frejmove koji vam se dopadaju i iskombinujete ih. Na taj način se uklanjaju objekti sa fotografije koji vam smetaju i ne želite da se nalaze u finalnoj fotografiji.

Kada se ufotka scena, neophodno je da i dalje držite kameru fiksiranu. Scalado može da ukloni objekte na osnovu statičke pozadine. Sve što je potrebno je da odaberete šta želite da se ukloni i aplikacija će uraditi sve sama. 🙂 wow

Zapravo, potrebno je naglasiti da ovo ipak neće biti klasična aplikacija koju ćemo moći samo da skinemo i koristimo. Ova opcija će biti deo softvera koji će se ugrađivati u pametne telefone. Nadamo se da će se sa Scalado firmom udružiti proizvođači Android mobilnih telefona i ugrađivati ovaj sofver u nove uređaje.

Pored ove opcije (aplikacije) Scalado razvija već neko vreme i druge funkcije kao što je snimanje prave 3d fotografije koje ćemo moći da gledamo na običnim smartphone-ovima. O kakvim 3d fotografijama ovde pričam, pogledajte na sledećem klipu.

Scalado takođe razvija softver koji omogućava da uhvatite i savršene grupne fotografije.

Mene je Scalado osvojio sa njihovim sajtom na kojem su sjajno prezentovali kompletan softver i budućnost koja nas očekuje. Pogledajte i vi Scalado.com

Tags: AndroidaplikacijefotografijefrejmmobilniScaladosoftver

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share