Ruski Android Telefon

Objavio u , 17/09/2010 u 12:38

Ruski AndroidРИА Новости – ruska novinska agencija, je pre neki dan objavilа da Rusija ima u planu proizvodnju sopstvenog pametnog telefona. Na snimku je prezentacija državne kompanije Ростехнологии, gde je predsedniku Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu prezentovan prototip uređaja. Uređaj ima dva ekrana, jedan s preda i jedan pozadi.

Telefon će se u početku proizvoditi na Tajvanu, ali nameravaju da proizvodnju prebace u matičnu zemlju. Trebalo bi da podržava sve moderne mobilne mreže, uključujući i 4G. Što je veoma zanimljivo, telefon bi u početku radio na Android platformi. Rusi planiraju da kasnije razviju sopstveni OS, kako bi dobili kompletno svoj proizvod.

Još uvek ništa nije zvanično, tako da ćemo sve ovo uzeti sa velikom rezervom. Ali ne mogu da ne priznam da mi se sviđa oblik telefona koji je veoma futuristički  sa tim svojim zaobljenim oblikom, i sama pomisao da ga pogoni Android je odlična.

https://www.youtube.com/watch?v=Jrook6t4AFg

Tags: Androidpametni telefonRusija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *