Proizvodnja ili sklapanje Tesla telefona u Srbiji?

Objavio u 08/11/2013 u 16:36

Tesla-Android-Srbija-telefon
Danas je odjeknula vest srpskim web-om kako je Intel posle sastanka sa premijerom Ivicom Dačićem napravio dogovor da se u Srbiji “proizvode” Tesla telefoni sa domaćom cenom.

Kako kažu za početak bi to bila serija od 50 hiljada aparata.

“Naš plan je da se proizvode mobilni telefoni u Srbiji. Treba da odaberemo koji bi to bio telefon, koji model, po kojoj ceni bi se prodavao sa Intelovim softverom. Bio bi to svakako domaći telefon sa domaćim imenom”

potpredsednik “Intela” Džon Dejvis.

Kako je još navedeno, tehnologiju za kameru dizajnirali bi softverski inženjeri u Srbiji.

Takođe je Dejvis rekao:

“Sada pravimo planove, ali naš cilj je da to bude iduće godine. Sve se može odvijati veoma brzo, to smo već radili i u drugim zemljama. Srpske kompanije imaju kapaciteta da budu naši partneri u proizvodnji mobilnih telefona”

E sad, ja imam jedno veliko pitanje ovde. Da li će se kod nas proizvoditi ijedan deo? Hoćemo imati proizvodnju ARM čipova? Atom? Hoćemo praviti matične ploče? Ili ćemo samo sklapati već gotove komponente kao što to i većina proizvođača radi? Mislim da je reč o ovom poslednjem, ali bi mi jako smetalo da se ističe reč proizvodnja, ukoliko je u pitanju sklapanje!

Mislim da bi im bilo pametnije da su oformili tim programera koji će napraviti kvalitetan operativni sistem na bazi Androida i da se ne mešaju u hardver ako ne mogu da pariraju kinezima, tajlanđanima itd. po ceni i kvalitetu sklapanja ili korejancima po kvalitetu izrade uređaja.

Jako me interesuje šta će na kraju izaći iz ovoga!

A da je u pitanju Android, imamo i potvrdu na Twitter-u od strane Veselina Jevrosimovića:

Tags: Android SrbijaAndroid telefonimade in Serbiaproizvodnja u Srbiji

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

8 komentara, pridruži se diskusiji!
  • A nece da bude da je samo ves i posudje…
    Sta cemo sa caraparom u Loznici? Najbolje italijanske carape bre! 😀

    gagysa2405 salimo se bre malo, normalno da je dobrodoslo bukvalno sve, dal sklapali, sastavljali, rastavljali ili sklepali 😀 nek se samo radi nesto i nek otvore radna mesta 😀

  • Srbi ne proizvode skoro nista, ali ono malo sto proizvode to je extra kvaliteta: pamucni ves u Arilju i metalac posudje u G. Milanovcu. Ostalo je samo sklapanje relativno losih proizvoda

  • Sta je Jugosalvija proizvela to je radilo 100 godina,pa i Srbija sta proizvede to je vrh,samo da vise proizvodimo………………… 😀

  • ne znam sta doticni ocekuju ali i samo pominjanje intela i neke njegove proizvodnje i (ili sklapanja) proizvoda sa njegovim logom je dobar znak i reklama za poslovno okuzenje u toj zemlji

  • Ma kakvo sklapanje telefona?! PROIZVODNJA! Vidiš da je serija preozbiljna? Čak 50.000 kom, e…!
    A i domaćin cele manifestacije je poznati srpski “proizvođač” kompjuter 😀

  • Da dodam, Tesla nek nam se zove kompanija al prvi telefon obavezno da bude Novak Djokovic 😀

  • Ih kad Srbin krene da pravi telefone, morace Samsung i HTC da se spoje, da bi nam parirali. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *