Pay-Pal uvodi transfer novca na dodir telefona NFC tehnologijom

Objavio u 14/07/2011 u 17:01

Znam da nemamo Pay-Pal u Srbiji i da je to opasno spomenuti, ali ako jednog dana dobijemo, da znamo šta nas čeka 😉

Elem, PayPal je demonstrirao novi peer-to-peer sistem plaćanja putem NFC tehnologije. Korišćena su dva Android telefona, u pitanju su Samsung Nexus S. Korišćenje je, pretpostavljate, veoma jednostavno – pokrenete aplikaciju na oba telefona, unesete količinu novca koji hoćete da transferujete na jednom i prislonite telefon uz telefon. Nakon “buzz”-a, unesete potrebne informacije i transakcija je izvršena. Nakon toga, stiže klasičan email sa obaveštenjem.

Nema naznaka kada će ovaj način plaćanja biti uveden, ali PayPal je rekao krajem leta. Što nama ne znači u ovom trenutku ama baš ništa.

https://www.youtube.com/watch?v=ovxA35hQ058

[via PayPal]

Tags: NFCp2ppay-palpaypalpeer-to-peerplacanjetransakcija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *