Opera će uskoro dobiti hardversku akceleraciju i multitouch

Objavio u 24/10/2010 u 20:30

Opera Logo

Internet browser Opera Mobile, Opera Mini za android će za par meseci dobiti hardversku akceleraciju i pinch-to-zoom funkcionalnost. Opera je jedan od najzastupljenijih browsera na mobilnim platformama, ali se na Android platformi nije pokazala kao uspešna. Možda će ove novine doneti Norveškoj softverskoj kompaniji više korisnika, jer kako kažu, hardverska akceleracija omogućuje da browser radi “svetlosnom brzinom” i omogućuje “momentalna” unapređenja u korisničkom interfejsu.

Flash na žalost neće biti podržan u inicijalnoj verziji, tako da ćemo videti kako će se pozicionirati na Android Marketu gde postoje dosta kvalitetni browseri koji već sada imaju dosta napredne mogućnosti, pa čak i flash.

Pinch-to-zoom je više nego dobrodošao za Operu, jer će ukloniti ograničenja koja ima kao što je samo dva nivoa zoom-a. Opera Mobile podržava sve verzije Androida, i biće dostupna sa m.opera.com i u Marketu za 4 nedelje.

opera mobile android

Tags: browserflashhardverska akceleracijaOpera MiniOpera Mobilepinch-to-zoom

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *