LG potvrdio da su fleksibilni ekrani sada u punoj proizvodnji

Objavio u 25/10/2013 u 10:33

LG Flexible2

O fleksibilnim ekranima se priča baš dosta u poslednje vreme. Samsung i LG se trkaju ko će prvi da izbaci iste na tržište.

Oba proizvođača ove ekrane nazivaju “fleksibilnim”, što ne znači da možemo da možemo da zgužvamo telefon i stavimo u džep. To znači da su ploče iz kojih se seku fleksibilne. Jednom kad se iseku na željenu veličinu, postavljaju se na tvrdo telo koje može biti zakrivljeno.

Potpuno je nelogično po meni praviti telefone sa zakrivljenim ekranima, ovi ekrani bi trebali biti korišćeni u neke druge svrhe.

LG je najavio da su počeli masovnu produkciju fleksibilnih OLED ekrana gde prvo seku ploče na panele od 6 inča koji su teški samo 7,2 grama i tanki samo 0,44mm što je jedna trećina najtanjeg LG LCD ekrana. LG Display (LGD) tvrdi da je trenutni kapacitet 6000 mesečno.

Tags: fleksibilni ekraniLGproizvodnjasamsungsavitljivi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *