KT Spider koncept telefona koji je i laptop i tablet i konzola

Objavila u 06/09/2011 u 10:29

spider koncept telefona

Korejska kompanija KT je predstavila koncept pod nazivom Spider na IFA događaju u Berlinu. Spider koncept se odnosi na takozvani doking sistem pametnog telefona, odnosno napravili su smartfon koji se lako pretvori u tablet, laptop ili konzolu za igre. Motorola je odavno predstavila Webtop softver koji radi nešto slično na velikom ekranu, dok kod Asusa imamo Transfomer koji ima dock tastaturu za tablet pa se pretvori u netbook. Ipak, Spider koncept je najbolje zamišljen.

Zamišljeno je da imate jedan pametan telefon sa 1,5 Ghz Qualcomm dual core procesorom, da ima 1GB RAMa i 16 GB interne memorije i ekran od 4,5 inča sa rezolucijom 1280×800 piksela. Zaista odlična specifikacija telefona. Potom imate posebno dock za laptop koji ima dodatnu bateriju i telefon se kači na mesto gde bi trebao biti touchpad. Kada se spoje dock za laptop i telefon, laptop se upali i možete da radite na njemu. Takav laptop se oslanja na hardver telefona, dok je softver prilagođen za laptop i rad na njemu. Takođe, isto se desi kada telefon sa zadnje strane priključite na dock za tablet. I na kraju, kada ga prikačite na dock konzole za igru, ona se isto aktivira. Svaki ovaj dock posebno ima prilagođen interfejs za dati uređaj dok je hardver svima isti, onaj sa telefona. Kod konzole za igru, softver nudi mogućnost reprogramiranja i prilagođavanja omiljenoj igri.

Zaista interesantan koncept i očekuje se da će ovaj telefon biti lansiran u Koreji u novembru ili decembru. Da li će koncept zaživeti i da li će ideja dobro proći na tržištu, ostaje nam da čekamo. Šta vi kažete na ovo?

U nastavku pogledajte video klipove gde je demonstriran rad Spider koncept.

https://www.youtube.com/watch?v=NcHgSY3xYLo

via AndroidPIT

Tags: dock sistemdogadjajIFAkonceptkonzolaKT kompanijalaptoppametan telefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *